Games tegelijkertijd gereleased dankzij Blu-Ray

Tijdens Sony’s keynote op de Games Developers Conference in San José, Californië, heeft het bedrijf meer info omtrent de voordelen rond hun nieuwe medium, Blu-Ray, uit de doeken gedaan. Blu-Ray is het resultaat van jarenlange research door Sony en hun partners, en moet de vervanger van de DVD gaan worden en overigens de schijfjes waarop alle PlayStation 3-games zullen komen te staan. Het grote verschil is dat Blu-Ray met een blauwe laser gelezen wordt, in plaats van met een rode. Een blauwe lichtstraal heeft een veel kortere golflengte (let maar eens op tijdens natuurkunde) en daardoor kan men veel meer data kwijt op een Blu-Ray. Zo bevat een dual-layer Blu-Ray maarliefst 50GB, tegen de ‘miezerige’ 8GB op een normale dual-layer DVD.

Door deze grotere opslagcapaciteit kunnen ontwikkelaars en uitgevers verschillende talen op één schijfje kwijt kunnen. Tegenwoordig is het nog zo dat een game apart voor elke regio vertaald moet worden, die vertaling moet dan weer in de game geladen worden en vervolgens moeten voor elke regio de games apart gedrukt en verscheept worden. Met de grote opslagcapaciteit van een Blu-Ray disk is het voor de ontwikkelaar mogelijk om al vanaf het begin deze verschillende talen in te bakken, zodat games veel sneller tegelijktijdig over de hele wereld gereleased kunnen worden. Ook de barrière tussen het PAL en NTSC-formaat is nu verleden tijd, omdat HDTV’s daar geen last meer van hebben.

Dit lijkt allemaal nog eens bevestigd te worden, omdat Sony met een globale Source Developers Kit werkt. Er is dus een grote kans dat we in de toekomst inderdaad geen maanden meer hoeven te wachten tot een game hier ook uit is.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    ben idd erg benieuwd aar die blu-ray disc

  2.   
    Mick.W's avatar

    jip kijken zie wint Blu-Ray of hd-dvd

  3.   
    Cirdan's avatar

    Bluy-Ray rulez:D

  4.   
    Mrn.'s avatar

    Zeker een pluspunt! 😀 .

  5.   
    hatred's avatar

    als je zon blu-ray hebt dan heb je ook geen harddisc nodig 😛 …. kun je gewoon je hele harddisc back-uppen naar zon schijfje…