Battlefield 2142 aangekondigd; trailer inside!

In een recent interview met de gameswebsite Shacknews vertelde de producer van Battlefield 2: Modern Combat al dat DICE en EA bezig waren met een nieuwe Battlefield-game voor de PC. Details kon hij nog niet geven, maar hij gaf wel wat cryptische hints. Die gingen als volgt: 3213/3X2, of anders gezegd S.R. 4588164. Met een simpel rekensommetje waren de uitkomsten van beide sommen allebei 2142. Veel mensen kwamen dus al snel tot de conclusie dat het volgende Battlefield-deel 2142 zou gaan heten en zich in de toekomst af gaat spelen.

In de meiuitgave van het computertijdschrift PC Gamer zal een uitgebreide preview van Battlefield 2142 te lezen zijn. Wij hebben nu alvast de eerste info en trailers voor je.

In de 22e eeuw breekt een nieuwe ijstijd aan. Het ijs rukt op en beslaat het overgrote deel van het aardoppervlak. Er zijn oorlogen uitgebroken om de overgebleven gebieden en een aantal facties zullen hierom in de game strijden. Uiteraard zal Battlefield 2142 ook weer voornamelijk multiplayer zijn via internet, met grootschalige gevechten op nog grotere maps.
De game zal uiteraard futuristische wapens en voertuigen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mechs waarin je plaats kunt nemen en jeeps die een beetje op de Warthog uit Halo: Combat Evolved lijken. Ook zijn er natuurlijk verschillende nieuwe vliegtuigen waarin je plaats kunt nemen. Daarnaast zijn er zwevende droids die spelers kunnen plaatsen. Als kers op de taart zien we in de trailer een onzichtbaar geworden soldaat voorbijkomen.

Battlefield 2142 moet in de herfst verschijnen voor de PC.

De twee erg stoere trailers zijn hier (15MB) en hier (2MB) te downloaden.

  1.   
    Diede's avatar

    Dat leken wel de dropships uit half life 2

  2.   
    Mandamo's avatar

    Ik vind het nogal tegenvallen eerlijk gezegt.. 😕

  3.   
    Ottuh's avatar

    Mwa.. Als je die 2e trailer zo ziet, lijkt het nogal een futuristische game. Ik hou daar niet zo van.
    Ik had er meer van verwacht.

  4.   
    YpoX's avatar

    dit lijkt mij zo vet.

  5.   
    Cirdan's avatar

    ik weet niet zo van deze game..ik vind games die over deze tijd gaan veel leuker enz..of geschiedenis zoals WOII want deze BF 2142 vindt ik iets te ver in de tijd.

  6.   
    R.andom H.ero's avatar

    nah, deze ga ik dus niet kopen want t is helemaal me smaak niet al die futuristische shit enzo maar voor andere mensen is t wel gaaf

  7.   
    Eggie124's avatar

    vaarwel battlefield je was altijd goed maar nu slaa je de plank helemaal mis.

  8.   
    XGT_Spider's avatar

    😐 ze verkrachte heel battlefield wat moetenn wij nou met robots :S

  9.   
    defjam's avatar

    ik denk dat de ideeen kast leeg is bij EA want dit gaat nergens over 😮

  10.   
    Cirdan's avatar

    is gewoon zonde ze moeten zoals ik al zeiden gewoon een game van deze tijd maken of een iets uit de geschiedenis

  11.   
    Rhemme's avatar

    Ik vind het juist wel mastervet. De sfeer en setting van Halo gecombineerd met de tactiek en massive online gameplay van Battlefield, wie wil dat nou niet?

  12.   
    mastertje's avatar

    Nah deze ga ik niet kopen denk ik.
    ik vind het wel jmmr want de anderen vond ik wel erg leuk 😛

  13.   
    Tom's avatar

    Het zal natuurlijk veel originele punten opleveren. Maar EA moet zichzelf echt weten te bewijzen als ze de Battlefield sfeer erin kunnen houden. Het tactische gedeelte vooral, het begint steeds meer te lijken op het maar blijven schieten. Dat is niet leuk, tactische dingen zoals in BF 2 te zien houd die vette gameplay erin. Commanders, orders geven, dingen opblazen zodat de vijand er niks meer aan heeft en al dat soort dingen. 1942 En 2 hadden dat zeer mooi gebracht.

  14.   
    n00kie's avatar

    diej story zit wel in mekaar!

  15.   
    Cirdan's avatar

    mare geef ff toe! wij zijn gewend aan EA van BF dat ze in deze tijd over over andere oorlogen van deze eeuw dus dit nieuwe game lijkt me dan niet echt super want wij zijn gewend van EA dat ze games maken over oorlogen die geweest of bezig zijn dus..

  16.   
    defjam's avatar

    ik zou liever een remake van 1942 zien maar dan helemaal opnieuw opgebouwt maar tog met de battlefield 2 sfeer erin 😉

  17.   
    R.andom H.ero's avatar

    Ik denk dat dit gewoon een enorme multiplayer versie van Halo 2 meets Battlefield word

  18.   
    Tom's avatar

    Ware woorden gozer, ware woorden.

  19.   
    none's avatar

    eeerst een demoke pikke en dan pas kijken wat het is,, mischien is online wal kei vet
    😛

  20.   
    mafia killer's avatar

    dit spel ziet er goed uit

  21.   
    mafia killer's avatar

    maar vindt het wel vreemd dat dit spel in een keer de toekomst in gaat want 1942 en vietnam en dan battlefield 2 wat meer tegenwoordige tijd is en deze dan in een keer in 2142 😕 gek tijdstip en ik vind dat ze wel een beetje toekomst in kunnen (een paar jaartjes ofzo)maar ik vind dit wel heel ver in de toekomst gaat maar ja het kan altijd nog een mooie game worden en wordt het vast ook wel maar ik vind dat die overdreven grote dingen er wel ff uit moeten