Electronic Arts maakt veel verlies op The Godfather

Electronic Arts heeft al meerdere malen met veel bombarie uitgeroepen dat Godfather de duurste game ooit gemaakt is. Dat is het zeker, het probleem is alleen dat hij vele malen duurder is dan EA verwachtte.

De Financial Times is nu met een analyse gekomen waarin een aantal schokkende cijfers staan. Zo zou het spel maarliefst tussen de 10 en de 20 miljoen dollar hebben gekost. Daarnaast zullen ook de opbrengsten van de game omlaag gaan, omdat EA besloten heeft om het spel niet meer voor $49,99 maar voor $39,99 dollar in de Amerikaanse winkels te leggen. Overigens moeten wij Hollanders dan wel weer het volledige prijskaartje van €59,99 betalen.
Het grote verlies zit hem echter in de aandelen. Sinds Electronic Arts bekendmaakte dat Godfather het einde van het jaar niet meer zou halen en de drukke kerstperiode zou missen, zijn de aandelen in het bedrijf al met 5% gedaald, wat erop neerkomt dat het bedrijf nu 800 miljoen dollar minder waard is.

The Godfather ligt hier vanaf 24 maart in de winkels voor de PC, PlayStation 2 en Xbox. De Xbox 360 en PSP-versie verschijnen later dit jaar.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja dat dacht ik al

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    lekker voor ze

  3.   
    n00kie's avatar

    ’t was te voorspellen…

  4.   
    Broodbeleg's avatar

    lol 😀

  5.   
    P.M.'s avatar

    Ik heb het spel en kan totaal niet zeggen dat je merkt dat er zoveel geld in is gestoken. 😕

  6.   
    R.andom H.ero's avatar

    dus t spel maakt niet waar wat het beloofde