Beyond Good & Evil 2 naar de next-gen consoles, inclusief de Revolution

De Franstalige gameswebsite JeuXpo heeft het nieuws geplaatst dat men bij Ubisoft al enkele maanden bezig is met het vervolg op Beyond Good & Evil uit 2003. Beyond Good & Evil 2 zal in begin 2007 moeten verschijnen op de volgende generatie consoles, dus de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Revolution. Dit sluit aan bij wat Michel Ancel, geestelijk vader van de serie, al eerder zei, namelijk dat hij graag zou zien dat Beyond Good & Evil een trilogie zal worden.

Beyond Good & Evil 2 moet natuurlijk de verhaallijn van het eerste deel vervolgen. Ook ditmaal zul je dus weer met Jade tegen allerlei verschillende monsters moeten vechten in een meeslepende action-adventure. Volgens JeuXpo heeft de game vrijwel dezelfde gameplay en de actie als het orgineel. Daarnaast is het nu mogelijk om tussen planeten heen en weer te reizen.

Het opvallende aan deze aankondiging is dat de Nintendo Revolution nadrukkelijk genoemd wordt. Er wordt dan ook gespeculeerd dat Beyond Good & Evil 2 voor de Nintendo Revolution exclusieve besturingsopties heeft, wat natuurlijk alles te maken heeft met de speciale Nintendo Revolution-controller. Wellicht zal deze dienst doen als Jade’s staf, maar het kan ook zijn dat het voor een andere toepassing gebruikt wordt.

Beyond Good & Evil 2 moet dus begin 2007 verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Revolution. Wellicht staat een PC-versie ook in de planning, maar daar wordt niet over gesproken.

 1.   
  Ariose's avatar

  Cool 😀 deel 1 was extreem goed 😀 alleen een beetje kiddy :P! nu nog hopen dat b g&e 2 ook nog naar de pc komt 😡

 2.   
  Maddy's avatar

  Deel 1 was hartstikke leuk en aangenaam om te spelen..Echt lachen met dat varken! 😀

 3.   
  Fawaka-W's avatar

  jammer dat het nooit een commercieel suc6 was geworden.
  de gameplay was zeker goed!

 4.   
  nEels's avatar

  Precies, een heel goed spel. Goed dat Ubisoft nog een vervolg maakt voor alle next-gen consoles. Deze keer gun ik ze meer commercieel succes!

 5.   
  Niekolaas's avatar

  Mooi spel, ben erg benieuwd zoals Fawaka al zei, beetje jammer dat die inderdaad nooit echt bekend is geworden. Hopelijk komt het met deze wel goed