Het antwoord van Microsoft op de Nintendo Revolution controller

Een recent goedgekeurde patentaanvraag van Microsoft doet vermoeden dat de softwaregigant een antwoord op Nintendo’s Revolution-controller klaarstoomt. De geruchten doen de ronde dat de camera van de Xbox 360 3D bewegingen kan registreren. Dit gaat de gamer vervolgens helpen een game te besturen.
In het patent wordt er geen uitdrukkelijke link gelegd met games of consoles. De enige praktische toepassing die wordt beschreven, is het volgen van een gebruiker die rondwandelt in een kamer.
Twee weken geleden rapporteerde
Xbox360fanboy.com dat de Xbox360-camera in staat is om bewegingen te detecteren en over de mysterieuze gesture-initiated gameplay-functie beschikt. Wat die functie exact doet, is onbekend, maar Xbox360Fanboy.com speculeert dat het zou kunnen dienen om in alle stilte bevelen te geven aan teamleden in een tactical shooter.

  1.   
    nEels's avatar

    Ik geloof nooit dat die camera net zulke precieze bewegingen kan registreren als de controller van de Revolution. We zullen zien.

  2.   
    Asilaydying_Johny's avatar

    Hoezo zou dat neit kunnen, tis niet voor niets state of art :S

  3.   
    snowbob's avatar

    en als je nou een tekleine kamer heb 😀

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    dan zul je ook een soort meters moeten hebben die de camera meet en de afstand ect.
    k denk niet dat het echt suc6vol zal zijn,

    EN HOE KAN MICROSOFT DENKEN DAT ZE MET EEN SIMPELE CAMERA DE ZOLANG ONTWIKKELDE CONTROLLER VAN NINTENDO KUNNEN BEATEN tss!

  5.   
    Eggie124's avatar

    maak je niet zo druk gewoon afwacten

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    gewoon wachten en die camera zal nooit het zelfde allemaal kunnen als de controller

  7.   
    Diede's avatar

    Want?

  8.   
    nEels's avatar

    De Revolution controller beweegt zich in een 3D omgeving, elke minieme beweging (de controller hellen, naar voren bewegen, naar achter, omhoog, omlaag, etc.) wordt door de 2 sensoren geregistreerd. Met enkel een camera krijg je dat niet voor elkaar, denk ik. Maar heel misschien voelt Microsoft de hete adem van de Revolution in haar nek en gaat zij ons straks verbazen met iets verschrikkelijks innovatiefs, alleen acht ik de kans daarop klein.