Gamersnet.nl

Nintendo Revolution als eerste in Europa?

Vandaag is bekend geworden dat de nieuwe console van Nintendo, met de voorlopige naam Revolution, niet per sé in Japan-only gelaunched moet worden. Jim Merrick, medewerker van Nintendo Europe, “There are no rules that the launch must be Japan or US first.” Kunnen wij als Europeanen ook als eerte genieten van deze console?

De console is vrij revolutionair, maar nog lang niet alles is bekend; de naam die de console dragen zal, hoe de besturing nou precies werkt en welke games er bij de launch aanwezig zullen zijn. Nog een andere medewerker heeft tegen Eurogamer gezegd dat de console misschien wel helemaal niet in alle continenten gelijk gelaunched gaat worden, maar in Europa als eerste!
Ongeacht wie de console nou werkelijk als eerste in handen krijgt, Nintendo hoopt hiermee sneller de gamers over de hele wereld te bereiken. Nintendo probeert zijn console tussen 1 april 2006 en 31 december 2006 klaar te hebben. En wat zullen dan de grootste launchgames zijn? Resident Evil 5? Metroid Prime 3? De tijd zal het leren…