Sony ontkent uitstel van de PlayStation 3

Een journalist van Merill Lynch had eerder deze week een artikel over de PlayStation 3 geschreven. Hierin voorspelde hij dat de PlayStation 3 uitgesteld zou worden, en wel met 6 tot 12 maanden. Volgens deze journalist zijn de hoge productiekosten van de console de reden voor uitstel.

De oorzaak van die hoge productiekosten zouden veroorzaakt worden door een te vooruitstrevende techniek. Met name de blu-ray DVD speler en de ongeteste Cell Processor zorgen voor verliezen, volgens het analistenrapport. Dat Microsoft haar concurrerende Xbox 360 met verlies verkoopt, bleek kort na de lancering van de console. Dit verlies wordt geschat op zo’n 150 dollar per verkochte console, maar dat is niets in vergelijking met het verlies dat Sony zal draaien met haar console.
Investeringsbank Merill Lynch berekende dat het verlies van Sony op zo’n 900 dollar per verkochte console neerkomt. De Blu-Ray-Drive kost 350 dollar, de cell processor 230 dollar, de graphische processor 70 dollar en het aangepaste XFR geheugen kost zo’n 50 dollar. En dan hebben we de hoofdonderdelen alleen nog maar gehad.
Sony wil nog niets zeggen over de prijs van haar next-gen wonder, en dus is het moeilijk in te schatten hoevel verlies er precies wordt gedraaid. Wil het een concurrent worden van de Xbox 360, dan zal de prijs toch echt in de buurt moeten liggen van de 400 à 500 euro.

  1.   
    Eggie124's avatar

    het gaat er dus echt om spannen wie er gaat winnen.. sony komt al in de problemen en nintendo laat heel erg wijnig van zich horen,….

  2.   
    nEels's avatar

    Duur krengetje voor Sony als ik het zo hoor.. 😮

  3.   
    jap0's avatar

    dat zal er echt om spannen

  4.   
    spelletjesmaker's avatar

    ik heb ook ergens gelezen dat er 2 versies van de ps3 komen, de goedkope wordt 400 euro en de dure 500, maar dat is blijkbaar niet waar anders was het op deze site ook te lezen 🙄 Maar het zal een echte strijd worden.

  5.   
    XGT_Spider's avatar

    spelltjesmaker dat had ik ook gelezen van 2 versie’s van de ps3

  6.   
    Jackass's avatar

    Ze hoeven geen winst te maken met consoles, voor elk verkocht spel van ps3 krijgen hun een deel. Maar hoe groot hun verlies mag zijn, en hoe goedkoop hun het krijgen, als ze weinig verlies mogen maken met de ps3, word de prijs vrij hoog.

  7.   
    Fawaka-W's avatar

    ik heb zelf gerekent op 1000 euro (maximaal) dus tis nog steeds een mee valler :p

  8.   
    spelletjesmaker's avatar

    Als ze het dan voor de helft verkopen ben ik tevreden 8)

  9.   
    Eggie124's avatar

    de helfd is nog te veel dat heb ik er niet eens voorover dan koop ik wel een 360!

  10.   
    Diede's avatar

    Volgens de berekeningen van deze bron gaat de PS3 ongeveer 800 dollar kosten.

  11.   
    jap0's avatar

    koop het helemaal niet blijf gewoon game achter me pc 8)

  12.   
    Rijstekorrel's avatar

    word idd wel een duur ding ja die ps3 .of ineens schrik je je rot en valt het wel mee en is het de zelfde prijs als de 360 .dat zou ook nog wel eens kunnen

    maar hopelijk daalt die ook ieder jaar in prijs net zoals de 360 😆

  13.   
    Tha Destiny's avatar

    ik ga gewoon de playstation 2 kopen verlopig zullen er zat games voor blijven uitkomen en ik hoef al die extra’s van de playstation 3 niet niet.
    want ik heb al een dvd speler.

  14.   
    _Simius_'s avatar

    Tha Desteny 2 dingen:
    1. Waar heb jij leren typen? 😮 (Geintje -.-“)
    2. De Ps2 kan ook Dvdtjes afspelen dus dat alleen de Ps3 dat kan is gelul….

    Best wel lullig dat er uitstel gaat komen …
    Misschien wil Sony het goed maken door de prijs niet al te hoog te maken 😉
    Weet iemand in welk continent hij trouwens het eerst in de woonkamers beland?

  15.   
    sambir's avatar

    Hij komt als eerst in japan uit daarna amerika en als laatst wij :(. maar jah ik ga voor de 360 😀

  16.   
    Rijstekorrel's avatar

    @tha destiny

    ik zal nu geen ps2 meer kopen maar sparen voor de ps3 of xbox 360 als je toch nog geen console heb of 1tje die rijp is voor de sloop

    en je zij dat je al die extra dingen niet hoef van de ps3 omdat je al een dvd speler heb. de ps2 speeld ook dvd films af

    maar de ps3 speeld het nieuwe formaat ook af blueray dvd’s en daar komen ook films op en die speeld jouw dvd speler niet af