Veel nieuwe info Driver: Parallel Lines

In een interview met de Amerikaanse website GameCloud heeft Gareth Edmondson, de producer van Driver: Parallel Lines vele nieuwe info losgelaten.
Driver Parallel Lines is de vierde Driver-game, en moet goedmaken wat Driv3r, het derde deel, fout deed. De serie gaat terug naar haar roots en beloofd een stuk beter te worden. Dit zijn de belangrijkste nieuwtjes uit het spel:

 • Driv3r verkocht goed, maar werd door de pers behoorlijk afgekraakt. Ook de makers zelf waren niet tevreden met het spel. Bij Driver: Parallel Lines zijn er dan ook vele dingen veranderd tenopzichte van het vorige deel.
 • De grootste verandering is dat de nadruk vooral op het autorijden en het racen ligt. De makers zelf vonden het loop- en schietgedeelte uit de vorige game ‘mislukt’.
 • Voor Driver: Parallel Lines is niet meer gekozen voor een undercover politieagent, maar een kwaadaardiger en roekelozer hoofdpersoon. Hierdoor konden de makers zich meer uitleven in het bedenken en maken van de missies.
 • Er zijn veel meer auto’s en andere voertuigen dan in voorgaande Driver games. Er zijn racewagens, moderne auto’s, zogeheten muscle cars uit de jaren ’70, motoren, tanks, brandweerwagens en vrachtauto’s.
 • De modernere auto’s hebben een betere wegligging en een hogere topsnelheid. Ook verschilt het rijgedrag per auto.
 • De hoofdpersoon kan ook upgrade’s voor zijn auto kopen, denk aan meer vermogen of een hogere topsnelheid. Geavanceerd tunen is er echter niet bij.
 • Het verhaal bestaat uit ongeveer dertig missies. Daarnaast zijn er nog meer dan honderd extra opdrachten te doen waarin geld te verdienen valt. Denk hierbij aan straatraces, achtervolgingen, en pakketjes afleveren.
 • Bij deze races valt ook extra geld te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld een race expres niet als eerste eindigen, terwijl je veel geld hebt ingezet op de winnaar.
 • De zijmissies staan niet op zichzelf, ze hebben wel verband met het verhaal.
 • Het gedeelte dat je te voet beleefd binnen de game is erg klein. De nadruk ligt op de auto’s, en daarom is het gedeelte te voet simpel gehouden, waaronder een lock-on systeem tijdens het schieten.
 • Wanneer je het spel eenmaal hebt geladen worden alle missies, muziek en voertuigen vanaf de disc gelezen terwijl de speler rondrijdt. Hierdoor moet de snelheid behouden blijven en zal de framerate minder snel dalen. Ook tussendoorse laadtijden zijn er niet meer bij.
 • Wanneer je een missie niet haalt, heb je vijf seconden te tijd om op de SELECT- (PlayStation 2) of BACK- (Xbox) knop te drukken. Hierdoor begin je meteen weer bij het begin van de missie, en hoef je niet eerst naar de opdrachtgever toe te rijden.
 • Als je deze ‘instant restart’-functie niet gebruikt, is dat ook geen ramp. Je rijdt dan gewoon verder door de stad, en kan eerst wat anders doen.
 • Grafisch worden er veel speciale effecten gebruikt, waarbij ook een dag- en nachtcyclus ingevoerd is. Ieder van deze momenten heeft natuurlijk zijn eigen stijl qua belichting. Ook is er rekening gehouden met real-time schaduwen en reflecterende auto’s. Daarnaast bevat het spel andere special effects zoals slow motion en blur.
 • Op dit moment bevind de game zich in de bèta-fase en zijn ze bezig met het testen en debuggen van het spel. Ook willen ze zeker weten dat de game goed uitgebalanceerd is voordat hij in de winkels komt te liggen.

  Daarnaast zal de game ook een online functie bevatten, waarop je met maximaal 8 spelers online kunt racen. Helaas is deze online mode niet aan bod gekomen in het interview.

  Driver: Parallel Lines zal op 17 maart uitkomen voor de PlayStation 2 en Xbox.

  1.   
   Fawaka-W's avatar

   bij driver 3 hadden ze ook zo een lijst met vernieuwingen…. eerst zien dan geloven.

  2.   
   Rijstekorrel's avatar

   eerst zien dan geloven al ziet deze er al wel beter uit als deel 3

  3.   
   Cirdan's avatar

   eerst zien en dan geloven:P 😉

  4.   
   Nirusu's avatar

   Jammer dat die niet naar de PC komt, heb wel weer eens zin in een leuk driver spelletje.

  5.   
   Krizzle's avatar

   “De hoofdpersoon kan ook upgrade’s voor zijn auto kopen, denk aan meer vermogen of een hogere topsnelheid. Geavanceerd tunen is er echter niet bij.”

   Maar je kan wel ook bijvoorbeeld kogelvrije banden of ramen kopen, dat is ook wel leuk vind ik.

  6.   
   Eggie124's avatar

   die moet ik voor mijn xbox hebb!!!!