Geen zwarte, maar gouden status voor Black

Als er komende tijd een game van EA is waar we op de redactie om zitten vechten, dan is dat Black wel. Nog voordat de game gereleased is het treiteren en jaloezie wat de klok slaat. Geef toe, als je de screenshots ziet die gisteren zijn uitgekomen, dan snap je toch wel waarom?
Vandaag maakten Electronic Arts en Criterion bekend dat Black de goldstatus heeft bereikt. Het spel is dus helemaal klaar en afgewerkt, en wordt op dit moment gedrukt, gemaakt en verscheept naar de winkels. Vanaf 23 februari is het spel te koop voor de Xbox en PlayStation 2.

Black is een nieuwe shooter van Criterion, welk onder andere verantwoordelijk was voor de Burnout franchise. In de game ontbreekt het hem aan een multiplayer, wat gezien de tijdgeest misschien wat achterhaald lijkt. De makers hebben hier bewust voor gekozen, zij verklaarden namelijk dat een spel of een goede singleplayer, of een goede multiplayer heeft, zeer zelden zijn beide dik in orde. De ontwikkelaars vonden de singleplayer het belangrijkst, en daar hebben ze zich dus ook op gefocust.
In Black zal vooral de omgeving een belangrijke rol spelen. Muren kunnen kapot, autobanden van stilstaande auto’s kunnen kapot geschoten worden of reclameborden aan de gevel van een gebouw kunnen naar beneden geschoten worden en tegenstanders vermorzelen. Black zal behoorlijk gescript zijn, maar wat wij tot nu toe hebben gezien beloofd veel.

Black zal vanaf 23 februari in de winkels liggen voor de Xbox en de PlayStation 2. Voor meer informatie over deze game, lees de preview.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    niet hebben niet hebben niet hebben 😀 ik kan makkelijk wachten 8)

  2.   
    Cirdan's avatar

    hebben hebben hebben:D kan niet wachten:D:P

    got you crimineeltje 🙄 8)

  3.   
    Bub’z's avatar

    egt heel jammer dat er geen MP in ziet 👿

  4.   
    _Simius_'s avatar

    Op zich ZIE ik er wel een multiplayer in maar helaas ZIT die er niet in….. 😉 Verder wel vette game 🙂