The Movies wel naar de consoles

Gisteren maakten we in het nieuwsbericht over Activision’s kwartaalcijfers bekend dat onder andere Tony Hawk: Downhill Jam en een nieuw Call of Duty-spel zijn aangekondigd, maar ook dat The Movies voor de consoles is geannuleerd.

Lionhead Studios heeft vandaag echter in een persbericht naar buiten gebracht dat The Movies wél naar de consoles zal komen. De reden dat in Activision’s kwartaalcijfers stond vermeld dat The Movies voor de consoles was geannuleerd, is omdat het spel niet meer door Activision uitgegeven zal worden.

    “We at Lionhead Studios are dedicated to the game and will continue to support it. We did not cancel The Movies for consoles and as far as we are concerned the project is far from dead.”


Het is niet duidelijk welke uitgever The Movies wel op de PlayStation 2, Xbox en Gamecube uit zal brengen.

In The Movies moet je een complete filmstudio leiden. Daarbij is het niet alleen noodzakelijk om beslissingen te maken over welke filmproject je gaat beginnen, maar zelfs kleine details als de aanleg van kantoren voor schrijvers en de bouw en het hergebruik van decors zul je moeten regelen.
Natuurlijk is het maken van films nog een belangrijk onderdeel van de game en ook hier heb je alles in de hand, van het bedenken van de achtergrond van de film tot het huren van de mensen. Tijdens het maken van de films kun je met schuifbalken zaken als de hoeveelheid geweld en romantiek in de film regelen. Het verlagen of verhogen van die factoren bepaald het succes van de film, waarbij het jaartal waarin je op dat moment zit ook een rol speelt.

The Movies moet ‘ergens’ dit jaar voor de PlayStation 2, Xbox en Gamecube verschijnen. Voor de PC ligt hij al in de winkels.

  1.   
    Cirdan's avatar

    ik hoop voor de makers dat het goed verkoopt! ik vond die game niks aan op de PC. het was vaag en het verveelde snel

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    op de console zal die wel het zelfde blijven

  3.   
    Fawaka-W's avatar

    kep respect voor die mensen dat ze een orginele game DURFEN te maken!.
    maar mag EA wel een voorbeeld van nemen..

  4.   
    Broodbeleg's avatar

    ik heb hem niet ff gespeeld en het is wel grappig en ik maak dikke winsten per film