James Cameron wil sci-fi film en MMO combineren

James Cameron, de regisseur van bijvoorbeeld Aliens, Terminator en Titanic, wil films en games op een wel heel aparte manier naadloos aaneen laten sluiten. Samen met zijn aankomende film, Project 880, wil hij een Massively Multiplayer Online-game uit laten komen.

De game gaat dezelfde naam dragen als de film, Project 880 dus, en moet al enkele weken voor de première in de winkels komen te liggen. Spelers kunnen lang voordat de film uitkomt ronddwalen in de wereld waarin deze zich afspeelt, en zodoende al enkele verhaalelementen ontdekken.

De bedoeling is dus dat je eerst helemaal verslaafd raakt aan de MMO-game, waarna je later de film Project 880 bekijkt die zich in deze wereld afspeelt, en het verhaal van een paar belangrijke personages uit die wereld vertelt.

    “So much of literary sci-fi is about creating worlds that are rich and detailed and make sense at a social level,” Cameron said. “We’ll create a world for people and then later present a narrative in that world”

Project 880 moet een science-fiction Massively Multiplayer Online Game worden en zal pas eind 2007/begin 2008 verschijnen.

  1.   
    Eggie124's avatar

    oow dan hebben we nog wel even.. maar goed ik heb wel mijn twijfeels.. en aan de andere kant als ze tot begin 2007 de tijd hebben voor de game.. kunnen er dikke puntjes op i worden gezet..

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    ben benieuwd wat ze gaan maken

  3.   
    YpoX's avatar

    vet, hopelijk zonder bliep… bliep.. wapens