Vanavond game special op Nederland 3

Vanavond zal op Nederland 3 een game special te zien zijn in het programma De Toekomst . In deze speciale gameaflevering, “Game Over & Over”, zullen drie onderwerpen aan bod komen.

Het zal vanavond onder andere gaan over de verslaving aan games. Hierin wordt vooral gedoeld op de MMORPG’s zoals World of Warcraft, dat door meer dan 5 miljoen mensen wordt gespeeld. Er zal worden ingegaan op de gevaren van het te lang en te veel gamen, wat zelfs de dood tot gevolg kan hebben. In de uitzending zal ook een portret van een Micheal, een 13-jarige jongen, worden weergegeven, nadat hij op internet een advertentie plaatste om van zijn World of Warcraft verslaving af te komen.

Ook zal het rijk worden door te gamen aan bod komen. Hierin volgt Robert Wiering, de programmamaker, Sander ”Vo0” Kaasjager naar New York. Waar Vo0 het tegen Fatal1ty op gaat nemen in de CPL, waar maarliefast $150.000 gewonnen kan worden. Zoals waarschijnlijk de meesten van jullie al wisten, heeft Vo0 dit helaas verloren, maar strijkt toch nog een heel flink geldbedrag op, namelijk $100.000. Robert Wiering zal ook nog verder gaan in het pro-gamen in het algemeen en toont dat het waarschijnlijk in de toekomst niet meer weg te denken zal zijn.

Tenslotte zal Steven Johnson nog uitleggen waarom je van gamen slim wordt. Hij heeft namelijk onderzocht, dat de stijging van het IQ van de bevolking komt, doordat de mensen steeds meer na gaan denken, bijvoorbeeld door het oplossen van complexe situaties in strategie games. Steven Johnson heeft over gamen en slimmer worden een boek geschreven, namelijk “Everything bad is good for you”. Hierin legt hij helemaal uit hoe het komt dat mensen die veel met de pc omgaan en gamen, meestal slimmer zijn dan mensen die juist niks met de computer te maken willen hebben. Ook legt Steven uit hoe gamen en meer omgaan met de computer gebruikt kan worden als leermiddel, om de jonge kinderen complexe situaties op te laten lossen en nieuwe werelden te verkennen.

Dit alles is dus vanavond om 19:45 te zien zijn op Nederland 3 in het programma De Toekomst, dat ook nog op 4 februari op Nederland 1 om 14:20 herhaald zal worden. Op de website van De Toekomst is meer informatie te vinden en ook is er al een trailer van de uitzending te bekijken.

 1.   
  Cirdan's avatar

  ff zien

 2.   
  snowbob's avatar

  zals kijke 8)

 3.   
  Narcist's avatar

  Als het goed is, komt er om 1900 uur nog een programma over gamen, ook op Ned3.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  dan ben ik aan het werk kut

 5.   
  Finsj's avatar

  Dan moet je de herhaling maar kijken he 😉

 6.   
  Design's avatar

  hehe, moet je het opnemen ofzo he 😛
  kga zeker kijken 😉

 7.   
  mafia killer's avatar

  😕 ben te laat

 8.   
  Cirdan's avatar

  heb al gezien:P was niet echt interessant behalve die jongen dat WoW speelde:P hij was wel een beetje … maarja..je mag dan wel een beetje sporten als je de hele dag achter de com zit

 9.   
  Xarrot's avatar

  FOK gemist! 👿

  Heeft iemand ‘m opgenomen? (A)

 10.   
  Rijstekorrel's avatar

  @VinsjePrinsje

  die kan ik ook niet kijken dan ben ik aan het werk

 11.   
  YpoX's avatar

  was wel lagguh, maar damn, die jongen van PK was goed.

 12.   
  Firef0x's avatar

  op www.uitzendinggemist.nl kan je hem nog bekijken

 13.   
  WW's avatar

  Jup. wel interresante uitzending. 🙂