Ontwikkelaar Far Cry werkt aan nieuwe shooter

Electronic Arts is de laatste tijd goed bezig met first person shooters. Naast het veelbelovende Black op de Xbox en Playstation 2, zijn er nu ook plannen om, samen met de makers van Far Cry, een shooter op de PC uit te brengen. Crytek heeft zichzelf al eerder verdienstelijk bewezen in dat straatje, waardoor we reden hebben om naar Crysis uit te kijken. De game zal gemaakt worden op de eigen engine, de CryENGINETM 2.

    “Our focus has always been on innovating gameplay and technology, and bringing new experiences to gamers through our original intellectual properties,” says Cevat Yerli, CEO & President of Crytek. “Crysis will be a showcase for that commitment and will offer gamers from all over the world the next step in FPS gaming.”

Crytek wil met Crysis (en niet andersom) innovatieve wegen in slaan om gameplay een nieuwe dimensie te geven. Hoe vaak we dat ook gehoord hebben, het aanpassen van uitrusting zoals vuurwapens of tactieken belooft, in een wereld welke zich af gaat spelen met aliens, toch wel wat. Wij zijn in ieder geval benieuwt hoe Crysis verder uitgewerkt wordt.

  1.   
    snowbob's avatar

    way to go ๐Ÿ˜•

  2.   
    Design's avatar

    we zien wel wat dat wordt, maar het speelt zich af met aliens enzo, is al niet echt iets voor mij ๐Ÿ˜›

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    ben benieuwd

  4.   
    Achilles's avatar

    Er is al een tijd wat bekend over deze game hoor, maar nu eindelijk officieel!

    Informatie
    Crysis is de nieuwe game van Crytek (de makers van Far Cry). Crysis is de eerste game die DirectX 10 gebruikt en draait op CryEngine 2. Crysis is op dit moment voor ongeveer 60% af en zal waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar in de winkels liggen.

    Verhaal
    Het verhaal achter Crysis draait om de landing van een mysterieus voorwerp op een eilandje. Verschillende landen sturen hun legers erop af om onderzoek te doen en jij mag als speler mee met zoโ€™n expeditie. Al snel blijkt het om een ruimteschip te gaan en breekt als vanouds de hel los

    Er zijn ook al een aantal plaatjes uit een duits magazine, klik op de link hieronder om ze te bekijken!

    http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1105981/

  5.   
    Design's avatar

    ow, is dit die nieuwe engine, waarvan een tijdje geleden een post met een filmpje was op GN? ๐Ÿ˜€ Dat was echt zo mooi ๐Ÿ˜ฎ

  6.   
    none's avatar

    als er maar een goeje mp. bij zit ๐Ÿ˜€