Aanschouw de kracht van de CryEngine in techdemo

De Duitse developer CryTek heeft een nieuw filmpje op het internet gezet, waarin ze de kracht van hun CryEngine 2 tonen. Far Cry draaide op de eerste CryEngine, maar deze tweede versie is vele malen geavanceerder. De plaatjes die op het beeld kunnen worden getoverd zijn adembenemend mooi en hebben gigantisch veel details. Ook berekend deze engine nóg realitischere physics en dynamische omgevingen. Zo kan men bijvoorbeeld bomen, struiken en gras op een angstaanjagend natuurgetrouwe manier mee laten bewegen met de wind en met jouw bewegingen.
Daarnaast heeft de CryEngine 2 de mogelijkheid om volledig interactieve levels te creëeren. Alle gebouwen, bomen, voertuigen en objecten kunnen helemaal kapotgeschoten worden en het is zelfs mogelijk om gaatjes in blaadjes te schieten met je wapen. De zon breekt dan op een supersfeervolle manier door deze bladeren heen, waardoor er verschillende lichtstralen te zien zijn en natuurlijk de schaduw van een gatenkaas. Een ander leuk detail is dat de zon en de wolken geen platte textures meer zijn, maar dat ze nu ook echt volume hebben. Daarnaast bewegen de wolken dynamisch mee met de wind en calculeert de engine een dag- en nachtcyclus.

CryTek ontwikkelt op dit moment een game met de naam Crysis voor Electronic Arts. Bekijk het filmpje op Worthplaying of GamersHell

  1.   
    Broodbeleg's avatar

    dat is echt mooi 😮

  2.   
    Design's avatar

    Wow 😮 *kwijl* Dit is echt ZO mooi! 😮

  3.   
    Cirdan's avatar

    wow 😮 dit wordt denk ik wel een echt te gek game 😀

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    wow dat is echt kk mooi 😮

  5.   
    snowbob's avatar

    wat d8en jullie dan? makers van farcry, was in die tijd ook het mooiste (nog steeds erg mooi btw) :).. alleen ziet die agtergrond wat plat uit =p

  6.   
    Achilles's avatar

    Echt heel geweldig! Ziet er waanzinnig uit! Was heel een hele grote fan van Far Cry ( de orginele pc versie, xbox versie was toch wat minder, ook de nieuwe xbox en xbox 360 versies lijken me wat minder ) En wacht echt al lang op een vervolg!

    Nu Crysis in plaats van Far cry, maakt niet uit! Wordt weer geweldig!