Rez geport naar de PSP?

De cultgame ‘Rez’ was een meesterwerkje op de DreamCast, en later ook op de PlayStation 2. Vandaag bereek ons het nieuws dat deze game wellicht ook geport gaat worden naar de PlayStation Portable. Dit lijkt al bijna zeker te zijn.

Rez is een spel waarin je een abstract voorwerp bent. In het begin is dat een bolletje, maar later kun je ook een menselijke vorm aannemen. Als een on-rail shooter beweeg je je door de levels en schiet je vijanden neer. Wanneer je zo’n vijand neerschiet, geeft dat een geluidje, en elke vijand heeft een ander geluid. Zo maak je een soort ‘beat’ die goed bij de al heerlijke achtergrondmuziek past.
Rez heeft supermooie, stylistische graphics en de soundtrack van een goed tranceconcert, en de gameplay maakt deze muziek er alleen maar beter op.

Rez sloeg noch op de DreamCast, noch op de PlayStation 2 erg aan, maar hopelijk krijgt de game op de PSP wel de status die het verdient. De game zou eind dit jaar uit moeten komen, maar dat is waarschijnlijk de Japanse releasedate.

  1.   
    Raking's avatar

    ehh…

  2.   
    *psp*'s avatar

    en dit is ?.. 😕

  3.   
    Eggie124's avatar

    hier loop ik niet warm voor…

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    nog nooit van dit spel gehoord

  5.   
    Cirdan's avatar

    me either