Releasedate voor Splinter Cell: Double Agent en Essentials

Ubisoft heeft de releasedata voor Splinter Cell: Double Agent en Splinter Cell: Essentials bekendgemaakt. Beide games zullen vanaf vrijdag 30 maart aanstaande in de winkels liggen. Splinter Cell: Double Agent verschijnt voor de PC, PlayStation 2, Xbox, Gamecube en Xbox 360. Bij de launch van de PlayStation 3 zal deze game ook uitkomen.
Splinter Cell: Essentials is een game geheel ontwikkeld voor de PSP.

Sam Fisher verliest in het nieuwe deel zijn dochter, ten gevolge van een tragisch auto-ongeval. Sam loopt hierdoor een trauma op en blijft maar aan zijn dochter denken. Om even aan iets anders te denken, vraagt hij aan Lambert of hij geen opdracht heeft. Sam wordt een baan aangeboden als NOC agent, waardoor hij zich tussen de bendes zal infiltreren om informatie te verschaffen. Zijn eerst bende is de John’s Brown Army, JBA. Door een brute bankoverval komt Sam echter in de gevangenis. De NSA, de organisatie welke achter Sam staat, zal Sam af en toe opdrachten geven. Sam Fisher blijft echter ook nog lid van de JBA en zal zijn loyaliteit moeten bewijzen en opdrachten uit moeten voeren. Als we dan vervolgens horen dat delen van het verhaal zich in Shanghai en een oorlogsgebied in Afrika afspelen, worden we helemaal benieuwd.

Splinter Cell: Double Agent verschijnt dus op 30 maart voor de PC, PlayStation 2, Xbox, Gamecube en Xbox 360. Bij de launch van de PlayStation 3 zal deze game ook uitkomen.

Splinter Cell: Essentials

Om te beginnen is Splinter Cell Essentials geen port, remake of sequel van een al bestaande Splinter Cell game. Het is een nieuw, op zichzelf staand spel dat vanaf het prille begin is ontwikkeld met de PSP in het achterhoofd.
Daarom heeft Ubisoft verschillende dingen in de game gestopt die het spelen van deze game met een handheld gemakkelijker en aangenamer moet maken. Naast een licht- en geluidsmeter van Sam zelf is er ook een geluidsmeter van Sam’s vijanden in beeld te zien, waardoor het spelen met achtergrondgeluid in bijvoorbeeld een bus of trein er niet voor kan zorgen dat je onverhoopt verrast wordt door de bad guys.
Ook de gezondheid van Sam Fisher speelt een grotere rol in de game. Wanneer Sam namelijk gewond is zal het bewegen moeizamer gaan en het richten wordt lastiger, omdat Sam trillende handen en een hogere hartslag heeft en dus minder accuraat kan zijn. Dit moet voor meer realisme in de game zorgen.
Ook zal het verhaal van Splinter Cell: Essentials meer verduidelijken rondom het verleden van Sam, wat dus een soort inleiding moet zijn op het verhaal van de aankomende console- en PC-game Splinter Cell: Double Agent. Verder wist Ubisoft nog te melden dat de camera geheel vrij bestuurd kan worden met het analoge stickje van de PSP. Daarnaast zal de game ook online gaan, via Wi-Fi kan je onder andere één tegen één spelen. Of er ook een mode à la “Spy’s versus Mercenaries” van de eerder verschenen Splinter Cell games in het spel zit, is niet bekend.

Splinter Cell: Essentials moet dus vanaf 30 maart voor de PSP in de winkels liggen.

  1.   
    xyzdaf's avatar

    geweldig: een nieuwe splintercell:P

  2.   
    Rhemme's avatar

    Nee, niet één, maar twee 😛

  3.   
    Eggie124's avatar

    30 april word mijn psp games pakket uitgebreid 😉

  4.   
    Design's avatar

    hebben hebben hebben !!! 😛
    mmm… wordt wel dure week, de 24ste: The Godfather en de 30ste: Splinter Cell: Double Agent 😀

  5.   
    Cirdan's avatar

    hahah sparen maar DARKBOY;)

  6.   
    Design's avatar

    idd 😛 Maar mss ga ik The Godfather eerst huren, maar deze splinter cell ga ik allesinds kopen 😀