Toenemende discriminatie in World of Warcraft

Als er één game is die de gamewereld in beweging heeft gezet, is het World of Warcraft wel. Zelfs de grootste niet-gamers raakten verslaafd aan deze virtuele drug en het was dan ook niet verwonderlijk dat deze game de grootste impact heeft gehad in 2005 en zo de GN Award voor ‘Beste Game’ won. De realiteitswaanzin van World of Warcraft heeft echter ook minder fijne impacten…


Zo beweren vele gamers, niet komende uit een Engelstalig land of gewoon niet de beschikking hebbende over de Engelse taal, gediscrimineerd te worden. Op de Chinese WoW-site Tales of Warcraft hebben al 7000 niet-Engelstalige gamers aangegeven voor zogenaamde ‘gold farmers’ te worden uitgemaakt, wat inhoudt dat ze virtuele WoW-centen op het internet verkopen voor keiharde pegels. Dit wordt dus geheel gebaseerd op de taal die men spreekt of, in veel gevallen, het gebrekkige Engels van de persoon. De klacht is dus (vaak?) geheel terecht.

  1.   
    Rhemme's avatar

    Chinezen laatte ik idd ook niet in m’n party. Op m’n server heb je er een paar, Qoo, Sqpp, Needlove, Imagirl, en die hebben volgens mij erg veel moeite om instances te doen 😀 .

  2.   
    defjam's avatar

    die franse zijn irri het enige engels dat ze kunnen is speak French 👿

  3.   
    Cirdan's avatar

    ja idd ik heb een andere online game en daar zijn die niet engelsen erg lastig:S ze zeggen de hele tijd speak turkisch of zo iets

  4.   
    Design's avatar

    Mja, is langs 1 kant ook wel normaal, Engels is een wereldtaal weet je…
    Chinesen doen waarschijnlijk net hetzelfde bij niet-chinees-sprekende mensen 😛 😉

  5.   
    Fawaka-W's avatar

    fransen zijn zoizo een stelletje misselijke klootzakke op het gebied van engels spreke, ze kunnen het wel maar ze doen het niet (erger me dood eraan)

    de chinezen kan ik nog wel begrijpen omdat alleen de rijke groep in china engels kan (net als in india) de armere en middel groep hebben net genoeg voor basis educatie (of geen educatie) en zullen aleen chinees leren.

  6.   
    Nirusu's avatar

    heb er zelf nog geen problemen mee gehad.. Wat ik irritant vind zijn die 10-12 jarige kinderen. 😛

  7.   
    XGT_Spider's avatar

    Op Bf2 heb je dat vaak daar zijn de duitsers in de meerderheid en overal waar je kom speak deutsch via de comms(headset)

  8.   
    Oranje's avatar

    Helemaal met wierie eens, die Fransen zijn arrogante halve zolen, die vooral hun taal veel beter vinden dan alle anderen.

  9.   
    Krizzle's avatar

    He Nilezzz, niks tegen 12 jarige kinderen hé!!!! 👿 😛

  10.   
    d@rk_d0g's avatar

    darkboy jat niet mun nick plz

  11.   
    none's avatar

    engels is dan wel een wereldtaal, maar chinees word door meer mensen gesproken(1,8 miljard! mensen)

  12.   
    Cirdan's avatar

    @ dark dog

    hij heet DARKBOY en geen Dark dog en er zit een verschil tussen BOY en dog;)