Veel nieuwe info over Splinter Cell: Double Agent en Essentials

In het ‘PlayStation Magazine’ is meer info over de games Splinter Cell: Double Agent voor de PC, Xbox 360, Xbox, PlayStation 2 en Gamecube en Splinter Cell: Essentials voor de PSP bekendgemaakt. Het betreft hier zeer interressante details, die we hieronder allemaal voor je op een rijtje hebben gezet.

  • Er zijn twee eindfilmpjes. Gebaseerd op welke keuzes een speler maakt tijdens de game, zal het spel op twee verschillende manieren eindigen. E茅n beslissing zal zich afspelen in de gevangenis. Om het vertrouwen van een medegevangene te winnen moet Sam een kopstuk van Third Echelon, de geheime organisatie waar Sam voor werkt, vermoorden. Als hij dat doet, zal hij makkelijk binnen de organisatie waartoe de gevangene behoort kunnen binnendringen, wanneer hij de moord verhindert, zal dat een stuk moeilijker zijn.
  • Het ‘James Brown Army’ is de voornaamste terroristenorganisatie waarin Sam moet infiltreren. Het hoofdkwartier, waarin zich 5 missies afspelen, is vrij begaanbaar en omdat de terroristen denken dat Sam aan hun kant staat, zul je er ongestoord doorheen kunnen lopen. Aan de hand van welke keuzes je hebt gemaakt, gaan er meerdere gebieden van het hoofdkwartier open. In het hoofdkwartier is een friendly zone, waarin je ongestoord rond kunt lopen en met mensen kunt praten. Hier haal je ook opdrachten van Emile op, om hogerop in de organisatie te komen. Er is ook een hostile zone, waarin Sam kan sneaken, stealthen en sluipen om belangrijke informatie te weten te komen.
    In een missie in het hoofdkwartier moet je data van een laptop van de terroristen downloaden en die doorspelen aan je werkgever. Hij is echter niet alleen en zal secuur te werk moeten gaan.

  • Een nieuwe gadget van Sam is onder andere een soort afstandsbediening die op alle electronica werkt. Zo kun je bijvoorbeeld bij een tv-kijkende bewaker de televisie van kanaal veranderen, zodat zijn aandacht even ergens anders bij is.
  • Wanneer Sam opgepakt wordt, is de game, in tegenstelling tot de vorige delen, niet meteen over. Door een knoppencombinatie snel en juist in te drukken, kan Sam zijn bewakers omleggen en vluchten.

    Splinter Cell: Essentials

  • Splinter Cell: Essentials speelt zich af v贸贸r de eerste Splinter Cell en eindigt vlak voordat Splinter Cell: Double Agent begint. Het is dus een proloog op die game.
  • De game draait op een aangepaste Splinter Cell: Pandora Tomorrow engine.
  • Misschien kun je missies uit Splinter Cell: Pandora Tomorrow unlockenn.
  • Het einde van Splinter Cell: Essentials zal een voorproefje van Splinter Cell 5 bevatten.
    1.   
      Diede's avatar

      Die knoppencombi is zwaar gaaf!

    2.   
      YpoX's avatar

      lijkt mij ook, maar als je dan vlucht van de bewakers weet wel iedereen dat er iemand is.

    3.   
      Rhemme's avatar

      Als je je een tijdje stil houdt in de schaduwen, gaan de bewakers zich wat minder alert gedragen, omdat ze denken dat het gevaar geweken is.

    4.   
      Cirdan's avatar

      ja idd

    5.   
      meatball's avatar

      hoort de PC er niet tussen?????

      Mar het lijkt me een aso coole game 馃榾

    6.   
      YpoX's avatar

      ja zeker word die hopelijk een vette game. maar een HARTSTIKKE GROOT PROBLEEM. zoals je ziet op de screens (all eerder gekomen on GN) word sam OUDER net als ons 馃榾 en mij lijkt dat er misschien nog 1 deel uit komt na double agent, en dat dan de reeks echt ophoud, met bijvoordbeeld het einde dat hij dood gaat of word neer geschoten om zijn vriend te reden die hij had gemaakt bij die crimineele organisatie :D. en dat vind ik erg spijtig.

    7.   
      Eggie124's avatar

      voor de psp is die ook tof! een helemaal apart verhaal eigenlijk 馃槅

    8.   
      Diede's avatar

      @ mr. Gamertjuh ;):
      Dan spelen we toch met de zoon van Ome sam… Bigger and better than ever… Helemaal opgeleid door Sam, de nieuwste gadgets en hij moet zijn opgesloten vader (sam dus) weer uit een of ander kamp zien te redden… Want daar is ie in deel 4 gevangen genomen. Toch?! 馃槈

    9.   
      YpoX's avatar

      haha, dat best wel lollig, maar volgens mij had top spionetje sam, geen tijd om ff zijn vrouw te beminnen en heeft dus geen zoon, misschien een klein neefje.

    10.   
      Firef0x's avatar

      dit word echt een vette game

    11.   
      Nirusu's avatar

      Zekers! Vraag me alleen af hoe de multiplayer zou worden, als die erin zit.

    12.   
      Rhemme's avatar

      Zit erin.

    13.   
      Diede's avatar

      Zit er dik in 馃槈

    14.   
      n00kie's avatar

      ik moet die game hebben!!!! 馃槷

    15.   
      Design's avatar

      Kzeg het nog eens: hebben hebben die game 馃槢 馃槈

    16.   
      Cirdan's avatar

      jaja DARKBOY dat weten we al;)

    17.   
      Design's avatar

      en toch zeg ik het nog eens 馃槢
      Dus bij deze : Hebben hebben die game !!! 馃槢 馃槈