Eerste info over Guild Wars: Factions

In de nieuwste uitgave van het magazine Computer Gaming World wordt de eerste uitbereiding voor de online RPG, Guild Wars, onthuld. Dit uitbereidingspakket zal Guild Wars: Factions gaan heten maar is wel stand-alone. Dat houdt in dat je het orginele Guild Wars niet nodig zult hebben om Guild Wars: Factions te kunnen spelen, maar het kan natuurlijk wel.

Guild Wars: Factions voegt twee nieuwe klassen, namelijk de assasins en de ritualists, aan de game toe. Verder zijn er 25 nieuwe vaardigheden en zes nieuwe ‘armor sets’ voor de reeds bestaande klassen. Daarnaast bevat de game een geheel nieuwe campaign in het nieuwe, Oosters geïnspireerde koninkrijk Cantha. De subtitel Factions duidt op drie verschillende mogendheden waarbij je je omhoog moet werken. In het aangevulde Player-versus-Player gedeelde kunnen verschillende allianties van Guilds die tegen elkaar vechten om meer grondgebied op de wereldkaart te veroveren.

Wanneer je alleen de stand-alone uitbereiding hebt, zul je alleen op het nieuwe continent kunnen spelen. Wanneer je beide games hebt zul je je over de gehele wereldkaart kunnen verplaatsen, voor een optimale gameervaring. Ook voor de uitbereiding zul je niet hoeven te betalen, maar het is dan ook geen echte MMORPG.

De game moet ergens dit jaar in de winkels liggen voor de PC.

 1.   
  Nirusu's avatar

  Ha! En dan maar zeggen dat WoW aan het uitmelken is met hun uitbreiding 🙂

 2.   
  Xarrot's avatar

  “Ook voor de uitbereiding zul je niet hoeven te betalen, maar het is dan ook geen echte MMORPG. “
  Ehh…waar slaat dit op? 😕

  Ik denk er over om GW te gaan kopen, maar dit vind ik niet echt slim. Ze konden beter een goedkope uitbreiding maken. Nu moet je dus 2 verschillende spellen door elkaar spelen 😕

 3.   
  Cirdan's avatar

  achja ik heb guildwars gekocht en ik vond het eigenlijk niks aan! de levels waren echt vet groot en van die missies snapte je eerst ook geen bal van! als je even de verkeerde kant op ging was je weer de weg kwijt!! maar je hebt er mooie spreuken en wapens;)!