Resident Evil: Deadly Silence naar DS

Nintendo maakt bekend dat het eerste survival horror meesterwerk van Capcom op 31 maart 2006 voor de Nintendo DS zal worden uitgebracht onder de titel Resident Evil™: Deadly Silence. Elke liefhebber van survival horror heeft een speciaal plekje in het hart voor het originele Resident Evil. Resident Evil™: Deadly Silence is een getrouwe versie van de allereerste Resident Evil, maar biedt daarnaast ook een unieke nieuwe spelvariant die speciaal voor de Nintendo DS is ontwikkeld. Hierin wordt de speler nog meer betrokken bij de gruwelijke gebeurtenissen in beeld. Via het Touch Screen kunnen bijvoorbeeld superspannende messengevechten worden beslecht!

Terwijl de speciale politie-eenheid S.T.A.R.S een mysterieus landhuis onderzoekt, breekt in de omgeving een dodelijk virus uit dat mensen en dieren in bloeddorstige zombies veranderd. De overlevenden Chris Redfield en Jill Valentine moeten alles op alles zetten om het geheim achter de duivelse uitbraak te ontrafelen en het avontuur te overleven. Resident Evil™: Deadly Silence biedt naast verbeterd beeld en geluid ook nog een hele nieuwe manier om te spelen. In het geavanceerde speltype Rebirth kunnen spelers genieten van interactieve actiescènes, messengevechten via het Touch Screen en de mogelijkheid om via de ingebouwde microfoon mond-op-mond-beademing te geven aan gewonde teamgenoten. In het speltype Rebirth is bijna de helft van alle puzzels uit het origineel opnieuw ontworpen om het Touch Screen van de Nintendo DS te gebruiken. Het speltype Rebirth bevat bovendien meer vijanden dan het origineel.

Spelers die wel trek hebben in een retro-spelervaring kunnen kiezen voor het speltype Classic, een getrouwe versie van het originele spel. Voor beide speltypen zijn beeld en geluid verbeterd, en is op het bovenste scherm een handige plattegrond toegevoegd.
Voor het eerst is aan een Resident Evil-titel ook een multiplayer mode toegevoegd. In de Co-operative mode kunnen twee tot vier spelers samenwerken om puzzels op te lossen en het avontuur te voltooien. In de Versus Mode kunnen vrienden het tegen elkaar opnemen om zo snel mogelijk de uitgang te bereiken.

 1.   
  CHAOS's avatar

  ik heb een ds dus deze word van mij 😀

 2.   
  Fawaka-W's avatar

  de H van hebben 8)

 3.   
  Mick.W's avatar

  ff nog een ds kopen 😛

 4.   
  Cirdan's avatar

  nice game voor diegene met een DS;)