Take Two gaat Ankh in Benelux uitgeven

Take Two Interactive zal het point and click-aventure genre weer gaan introduceren in Nederland. Zij hebben namelijk de titel Ankh in de wacht weten te slepen, een titel die het gemis aan nieuwe games als Monkey Island moet gaan goed maken. De game zelf zal ook veel overeenkomst hebben met deze succesvolle gamereeks, aangezien de game in een cartoonachtige, humoristische stijl wordt weergegeven.

De game speelt zich af in het oude Egypte en net als in de Monkey Island-reeks zul je met weinig items de moeilijkste taken moeten volbrengen. Zo schijn je bijvoorbeeld oude, niet werkende machines weer op gang moeten brengen met alleen een gevonden perkamentrol, een palmblaadje en een oud muntje. Inventiviteit vereist dus!

    Egypte, lang, lang geleden. Assil, de zoon van een populaire piramidebouwer in Cairo, wil weer eens een leuk feestje voorbereiden met zijn vrienden. Hij steelt de sleutel van een luxe nieuwe piramide en sluipt met zijn vrienden de bewuste grafkamer in om voorbereidingen te treffen…en dan beginnen de problemen. Behalve dat Assil het aan de stok krijgt met de lokale mummie en zichzelf een “deathcurse” op zijn nek haalt, komt hij ook in het bezit van een mysterieuze “Ankh”. Allerlei duistere figuren weten blijkbaar meer van de waarde van de “Ankh” en bemoeilijken daarmee zijn avonturen om van de vloek af te komen.
  1.   
    Peter Stout's avatar

    Netjes Duck!

  2.   
    CHAOS's avatar

    gelijk

  3.   
    Cirdan's avatar

    good job;)