Meer bekend over Data Fly

Gisteren is er meer bekend geworden over de game Data Fly. Deze game wordt ontwikkeld door ORiGO Gaming Entertainment voor de Xbox 360 en de Playstation 3. In deze futuristische actiegame/shooter kruip je in de huid van Data Fly. Dit vrouwelijk persoon, groene ogen met metaalachtig pak, start in de game als zij gestrand is midden in een woestijn. Jouw doel: Je moet je ‘schepper’ terugvinden, de persoon die jou heeft gemaakt.


Zodra je verder gaat in het verhaal, zul je taken moeten uitvoeren die extreem gecompliceerd zijn. De gameplay is dan ook volledig gebaseerd op het stealth element. Dit houdt in dat je moet sluipen, en meerdere methodes moet zien te vinden om je vijanden te omzeilen/verslaan. Dankzij een ingebouwd AI systeem in haar lichaam, kan ze vormen aannemen van vijanden en van de omgeving. Ook kan ze stemmen aannemen van vijanden.

De persoon (man? robot?) die jou geschapen heeft, is zeer streng bewaakt, maar de reden daarvoor is nog onbekend. Ook is nog onbekend hoe je stealth technieken nou precies samenvloeien en zijn er vragen over je eigen identiteit. Het stealth element wordt nog verder verdiept door de unieke wapens in de game. Het hoofdwapen is Body Blade. Zoals de naam al zegt, kun je zelf lichamen “verzinnen” en die vormen aannemen. Dit kost helaas wel energy points, dus je moet goed nadenken welke techniek je op welk moment toepast.

  1.   
    Krizzle's avatar

    Op het eind van het stukje staat er: “De game staat gepland voor” en dan niks…

    Maar kan hier dus niet vliegen? Je zou wel denken, vanwege die titel. Maar och, al kan je niet vliegen. Het lijkt me wel een leuke game, best origineel.

  2.   
    Firef0x's avatar

    lijkt me wel een vette game, best orgineel de verhaallijn dan.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja lijkt me best een leuk spel en orgineel

  4.   
    Design's avatar

    Ziet er een leuke game uit 😛 , hopen maar dat het even origineel overkomt als het verhaal belooft 🙂

  5.   
    Diede's avatar

    Het “fly” gedeelte is dus de achternaam van de hoofdrolspeelster. Alhoewel, het hoofdpersonage draagt wel “vleugels” op haar rug?

    En over de releasedatum: die is er nog niet

  6.   
    Cirdan's avatar

    ben eens met DARKBOY;)