Gamersnet.nl

Waarom jouw Xbox 360 Premium geen 20 gig heeft

Morgen is het al weer een week geleden dat de Xbox360 verscheen en menig gamer deed schrikken. Wie goed had gespaard en zich het duurdere Xbox Premium pakket kon veroorloven en vervolgens keek naar de schrijfruimte, schrok zich waarschijnlijk lam. Microsoft had 20 gigabytes beloofd, maar dit bleken er maar twaalf en een halve gigabyte te zijn. Op de vraag waar de overige ruimte gebleven was, kwam vandaag een antwoord.

Todd Holmdahl, een hele hoge pief van Microsoft, verteld namelijk dat de eerste Xbox360’s inderdaad minder vrije ruimte hebben dan beloofd. De ‘ontbrekende’ 7 en een halve gig zijn gereserveerd voor updates voor de Xbox360, maar vooral voor de emulator. Deze emulator maakt het mogelijk om gewone Xbox spellen nog op je Xbox360 te spelen.

Het betreft hier natuurlijk nog allemaal vroege versies van de harde schijf en firmware. Mogelijk wordt er in de toekomst een minder zware emulator uitgevonden, waardoor je dus meer vrije ruimte op de beperkte harde schijf overhoudt. Deze zal dan uiteraard via internet of cd verspreid worden.