Sega Megadrive vandaag 15 jaar in Europa

De Sega Mega Drive is een spelcomputer die in 1988 als eerste uitgebracht werd in Japan. Ondanks tegenvallende verkoop in dat land werd de Mega Drive al snel populair bij de fanatieke gamers. In 1989 volgde een release in de Verenigde Staten waarbij de naam Mega Drive werd vervangen door Genesis. In 1990 werd de Mega Drive onder die naam ook in Europa uitgebracht.

In tegenstelling tot Japan sloeg de Mega Drive erg aan in Europa en de Verenigde Staten. Een belangrijke reden hiervoor was het feit dat de Mega Drive technisch ver voor lag op het oude Nintendo Entertainment System. Dit gaf Sega de kans gebruik te maken van de voorsprong die ze hadden op Nintendo, hierbij hielp het feit dat Electronic Arts in het begin games als Madden en FIFA Soccer alleen uitbracht op de Mega Drive.

Na de release van Super Nintendo kreeg de Mega Drive het moeilijker, maar Sega’s antwoord op Mario was snel geboren in de vorm van Sonic The Hedgehog. Met de komst van Sonic was de strijd tussen Nintendo en Sega-fanboys begonnen. In een reactie op de Super Nintendo kwam Sega met de Mega-CD (in de Verenigde Staten bekend als Sega-CD). Dit was een cd-rom speler voor de Megdrive die het mogelijk maakte om games vanaf cd-rom te spelen, het resultaat waren nieuwe mogelijkheden zoals beter geluid en Full Motion Video. Ondanks de extra mogelijkheden werd de Mega-CD niet wat Sega gehoopt had en viel de verkoop, mede door de hoge prijs, tegen.

In 1994 kwam Sega met een tweede upgrade voor de Mega Drive, de Mega Drive 32X. Deze upgrade voegde eigenlijk een compleet nieuwe computer toe aan de Mega Drive en eventueel de Mega-CD. Veel gamers lieten echter de 32X links liggen met het vooruitzicht van de Sega Saturn en de Sony Playstation.

  1.   
    hatred's avatar

    hoeraaaa 😛 jammer dat sega geen consoles meer maakt :< dan zou je leuke console wars hebben 😀

  2.   
    snowbob's avatar

    haha doen ze wel.. ze zijn samen gegaan met Nintendo zo’n 5 jaar trug 😀 mario bestaat ook alweer 25 jaar (ook al een tijdje trug, ergens in september) 😀

  3.   
    Ariose's avatar

    gefeliciteerd Sega 8)

  4.   
    Eggie124's avatar

    vet!!! 15 jaar al… iets jonger dan mij…

  5.   
    CHAOS's avatar

    wel gaaf 😉

  6.   
    Cirdan's avatar

    ja best wel cool:P

  7.   
    Fawaka-W's avatar

    respect voor sega!
    echt zooo jammer dat ze geen consoles meer maken.
    maarja nieuwste geruchten gaan dat sega de Gameboy markt gaan aanvallen.
    maarja er zijn ook geruchten dat sega de console markt gaan aanvallen.
    we zullen het zien.

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    haha ja dit wist ik al een tijd terug al een keer ergens gelezen wel leuk