Nokia zet gaming op lager pitje

De N-Gage zou Nokia’s intrede in de wereld van handheld gaming moeten zijn, maar de telefoonmaker heeft nu eindelijk toegegeven dat het toch geen succes was. Ondanks een opvolger en naar eigen zeggen groot succes, zijn er van het verwachte minimum van 6 miljoen exemplaren slechts 2 miljoen verkocht.

Nokia zet mobile gaming nu even grotendeels aan de kant en zal dat tot minstens 2007 blijven volhouden. Op dat moment zouden volgens het bedrijf de schermpjes groter en beter moeten zijn, wat volgens datzelfde bedrijf een pré is.

Tot die tijd blijft de N-Gage waarschijnlijk wel op de markt in China en India. Verder zullen de N-Gage games in de nabije toekomst ook op de Series 60-telefoons kunnen worden gespeeld, omdat Nokia erachter is gekomen dat mensen op alle apparaten willen gamen en niet alleen op een N-Gage.

  1.   
    Deathwing's avatar

    Wie gaat er nou een prutterig ding op de markt brengen met de concurentie van de Gameboy, DS en PSP 😕 😕 😕

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    idd DS en PSP is echt geen ruimte meer voor nog 1 (mischien xbox-mini nog net)

    kep trouwens op mijn telefoon (sony ericsson k750i) java 2 erop zitten. en die games erop zijn echt moooi! 3d alles.
    bijna net zo mooi als de ngage…

  3.   
    Cirdan's avatar

    dom ding gaat slecht verkopen denk ik er is gewoon teveel concurentie!

  4.   
    Ariose's avatar

    Laat nokia er voor altijd mee stoppen. Dat ding word nooit een sucses

  5.   
    Fawaka-W's avatar

    en ik schiet helemaal in de lach als ik zie hoe mensen ermee belle !! je moet dat ding helemaal schuin hale (dus praten door de zijkant)

  6.   
    YpoX's avatar

    Ach ja, Nokia dacht die gamers zijn nou niet bepaald de slimste, ze kopen alles waar spelletjes op kan worden gegaan, daar zeg ik tegen **** that!