Gamersnet.nl

Zelfbouw Revolution-controller

De revolutie waarin de naam van Nintendo’s volgende console, de Revolution, naar verwijst, is het radicale ontwerp van de controller. Deze zou allerlei gyroscopische en andere bewegingsensoren bevatten, waardoor echt in 3D gespeeld kan worden.

Hoe dat in de praktijk gaat uitpakken, weten we pas als de console met haar controller op de markt verschijnt en dat is pas op z’n vroegst volgend jaar. Dat was waarschijnljik te lang voor ene ‘Tsietisin’, want die maakte met enkele spullen die hij thuis had liggen een eigen versie van de controller:

Hij combineerde een Gyration Ultra mouse, een ASCII Grip one-handed PS1-controller en een PSX-naar-USB-adapter en maakte daarmee zijn controller. Vervolgens probeerde hij het geheel uit in Half-Life 2 en wist na een korte periode van oefenen best goed te spelen met het apparaat. Hoe goed? Check het videobestand dat je met de torrent op deze site kunt vinden.

Hoe goed Tsietisin met zijn ontwerp in de buurt van de echte Revolution-controller is gekomen is nog niet duidelijk. Verslagen van mensen die de echte controller hebben gehanteerd duiden op een bijna verwaarloosbare oefenperiode alvorens hij gebruikt kan worden, terwijl Tsietisin met zijn creatie wat meer moeite had. Daar staat tegenover dat Half-Life 2 niet speciaal ontworpen is voor de controller en de Nintendo-games hoogstwaarschijnlijk wel.