World of Warcraft niet veilig voor cheaten dankzij Sony’s DRM

Afgelopen week was Sony het mikpunt van schande voor de gevorderde computerliefhebber: bepaalde audio-CD’s zouden als DRM-maatregel (techniek tegen ongeoorloofd kopiëren) een zogenaamde rootkit installeren.

Een rootkit is in het kort een stukje software dat zich vaak in de diepste lagen van het besturingsysteem nestelt, om zo bepaalde dingen te verbergen voor de rest van het systeem en vooral de gebruiker. Het wordt vaak gebruikt om allerlei keyloggers en achterdeurtjes voor crackers te verstoppen. Sony gebruikte een voor hun gemaakte rootkit, om een programma te verbergen dat erop moest toezien dat een CD niet te vaak gekopieerd werd. Het programma verbergt onder andere bestanden die beginnen met $sys$ totaal voor de gebruiker en andere normale programma’s.

Tot zover is dit nog niet interessant voor ons gamers, totdat een slimme cheater het idee kreeg om Blizzard’s Warden-client op die manier te verbergen. Deze Warden kwam eerder al in het nieuws. Het is kortweg een programma, dat automatisch meelift op het World of Warcraft-verkeer en de computer geregeld tijdens het spelen scant op lopende danwel aanwezige cheatsoftware, om zo cheaters te weren.

Door de cheatsoftware te verbergen, door simpel $sys$ voor de naam te plaatsen als de rootkit aanwezig is, kan Warden deze software niet vinden en kan er dus in principe weer gecheat worden. Overigens is de Warden-client ook al redelijk omstreden, omdat het van alles scant en meer informatie zou kunnen terugsturen naar Blizzard, dan nodig is om cheaters aan te pakken.

  1.   
    gamer112's avatar

    DRM werkt geen eens voor audo’s .weet je hoe makkelijk dat tekraken is.je doet een cd in je brander en je opent nero gaat naar nero express bijv doet audio cd track toevoegen naar de cd gaan en dan die leest er zo doorheen bijna altijd je ziet gewoon de audio bestanden gewoon staan en kanze kopieeren niedegval met mijn dual layer dvd brander.en anders open ik alocol 120% doe hem in me brander of dvd speler maak een iso van de cd daarna de iso openen en branden als een audio cd en dan heb je een perfecte copie met beveiliging van de orginele cd.dat DRM werkt voor geen meter

  2.   
    Cirdan's avatar

    ja idd gamer112!! mare heet jij eerst nie crimineeltj??

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja klopt zit hier op een oude pc en had daar nog niet uitgelogt op me oude account

  4.   
    Cirdan's avatar

    oow okay;)

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    dan denken ze eindelijk een beveiliging tehebben voor een muziek cd ook met dat het is 1 of 2 seconden meer werk om hem tekopieeren lol