Gamersnet.nl

PlayStation 3 waarschijnlijk niet volledig backwards compatible

Nadat Microsoft had medegedeeld dat de Xbox 360 niet volledig backwards compatible zou zijn, waren veel gamers, nadat ze van de schrik waren bekomen, toch wel erg nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op dat vlak bij de PlayStation 3. Vandaag is duidelijk geworden dat ook de PlayStation 3 hoogstwaarschijnlijk niet volledig backwards compatible zal worden, hetgeen betekent dat niet alle PlayStation- en PlayStation 2-games kunnen worden afgespeeld op de nieuwste console van Sony.

Reiko Sakamoto, woordvoerder van Sony:

“It’s hard to say the PlayStation 3 will be 100 percent backwards compatible. But as we said earlier this year, we aim to make it so as much as possible.”

Sakamoto kwam met deze verklaring nadat bekend was geworden dat ook de silver slimline PS2 problemen had met het afspelen van diverse games, waaronder Tekken 5, Hitman Contracts and Resident Evil en een hele lijst PlayStation-games. Sakamoto verklaarde tevens dat dit aan meerdere factoren lag, die allen te maken hebben met het feit dat de productie van de silver slimline PS2 reeds was gestart, terwijl men nog niet met compatibilitytesten was begonnen.