Capcom en Konami gaan krachten bundelen?

De grote Amerikaanse financiële site Bloomberg heeft een artikel gepubliceerd waarin te lezen is dat een fusie tussen enkele grote Japanse publishers niet onwaarschijnlijk is. Na de recentelijke samengang van Namco met Bandai beweert nu dat Capcom de voornaamste kandidaat voor een overname is. Het bedrijf zit in de financiële problemen, mede doordat de miljoenensellers, op Resident Evil 4 na, de laatste tijd achterwege zijn gebleven. De meest logische kandidaten zijn SEGA/Sammy en Konami.


Capcom zelf ontkent dat er plannen zijn voor een fusie, maar Konami heeft verklaard zeker geïnteresseerd te zijn in een fusie mede door de wat onstabiele situatie waar ook Konami zich in bevindt.

  “Rising costs and falling profit margins will speed up consolidation in the industry. Buying companies with knowhow and infrastructure for online businesses would make a lot of sense for us.”

Konami is de laatste tijd al druk bezig met het overnemen van bedrijven. Onlangs werd de Bomberman ontwikkelaar Hudson Soft gekocht, en nam Konami aandelen in speelgoedfabrikant Takara en spelontwikkelaar Genki. Of Capcom de nieuwe aankoop van Konami zal worden zal in de toekomst blijken.

 1.   
  Ruwan2's avatar

  mmmneeh das zeker geen slechte zet van Konami want capcom doet het goed deze tijd naja Konami ook!!
  het zijn gewoon 2 MASTER clubs die elkaar joinen 😉
  ik zie nu al uit naar de games!!!!

 2.   
  snowbob's avatar

  welke spellen komen er dan 😀

 3.   
  WW's avatar

  De fusie is nog niet eens zeker, laat staan dat men weet welke spellen er samen gemaakt worden. 😕

 4.   
  inuyasha's avatar

  HMM INTERESANT ZOU HET ZIJN DAT DIT DE BESTE SPELLEN OOT WORDEN NEUH
  😆

 5.   
  gamer112's avatar

  maak me niet uit we zien het wel

 6.   
  Fawaka-W's avatar

  dit is een heerlijke japanse fusie !.
  het voordeel van dit is : EA kan moeilijk een groot gefuseert bedrijf kopen… en ze hebben meer buget en mensen om de game nexgen waardig te maken.