Kojima stopt met Metal Gear Solid

Volgens geruchten zal Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots het laatste Metal Gear Solid spel worden waar Hideo Kojima, de geestelijk vader van de serie, aan meewerkt. Op de Konami stand op de Tokyo Game Show heeft hij meerdere keren gezegd dat “This fourth [Metal Gear Solid] is going to be the final one for me and Shinkawa.” Youji Shinkawa is de Art-Director van de Metal Gear Solid reeks.


Wat Kojima en Shinkawa gaan doen als MGS 4: Guns of the Patriots eenmaal af is en in de winkels ligt is nog niet bekend. Het zal een compleet nieuw project worden, maar of dit in de gamesindustrie zal zijn of iets daarbuiten is nog niet bekend. Mocht Konami verder gaan met de reeks dan zal dit niet de eerste keer zijn dat er een Metal Gear spel gemaakt wordt zonder de medewerking van Kojima. Het op de NES verschenen Snake’s Revenge werd ook al gemaakt zonder Kojima. Dit deel stelde echter zo teleur dat Kojima zich verplicht voelde om de boel recht te zetten en Metal Gear 2: Solid Snake uit te brengen.

 1.   
  gamer112's avatar

  maakt mij niet uit vond die spellen toch nooit leuk maar ja jammer voor de gene die het wel vonden

 2.   
  Ariej's avatar

  Eerst (2uur geleden) was er toch een andere titel voor dit nieuws? :S

  Maar jah jammer voor de gene die het veel speelde (ik niet)

 3.   
  d@nny's avatar

  Het was toch al lang bekend dat hij er maar drie ging doen omdat het verhaal of gezegde of zo iets maar uit drie dingen bestond.

 4.   
  Firef0x's avatar

  nou je kan beter stoppen dan dat je het spel gaat uitmelken

 5.   
  XGT_Spider's avatar

  Beter dat Metal Gear solid stopt want het spel is voor 100% een film je speelt net 5 min dan komt er een film van zo 10 min 👿

 6.   
  SanMan's avatar

  Zei ie dit ook niet na MGS 2 ??

 7.   
  luviana's avatar

  Metal gear solid 1 was helemaal de bom
  de andere delen heb ik niet gespeeld 🙁

 8.   
  Fawaka-W's avatar

  dit was ook al bij MGS 2 EN 3 :p
  maar eigenlijk wel goed dit is echt zo een spel waar ik op uitgekeken ben die al genoeg vervolgen heeft (net als de TEKKEN serie).
  ik hoop dat ze met een leuk alternatief komen.

 9.   
  geraldrealgamer's avatar

  de metal gear solid spelle vond ik heel goed vooral het verhaal in 3 vond ik heel goed maar volgens mij heeft kojima dit al wel eerder gezegt en dan bedoel ik niet bij 2 en 3 maar na 3 dat 4 het laatse deel waar hij aan werkte