NVIDIA’s SLI binnenkort praktischer

Wie op dit moment het snelste van het snelste voor 3D wil hebben, moet een SLI-opstelling van NVIDIA kiezen. Je zet daarmee namelijk twee kaarten gezamelijk aan het werk.

Er zijn echter wat belangrijke punten: zo moeten de kaarten die je gebruikt van precies hetzelfde merk en type zijn, anders werkt het niet. Ook is een reboot vereist voor het schakelen tussen SLI en non-SLI, wat wel eens nodig is aangezien niet alle games de techniek even goed ondersteunen. ATi komt binnenkort echter met Crossfire, een techniek die lijk op SLI (twee kaarten die samenwerken), maar die veel flexibeler is. Zo kan een oudere ATi-kaart samenwerken met een nieuwere, waardoor upgraden niet gelijk afscheid van de oude kaart betekent.

NVIDIA wil dit ook gaan ondersteunen. Het zou mogelijk moeten worden om kaarten van verschillende merken aan elkaar te koppelen en er wordt ook al gesproken over de mogelijkheid om kaarten met verschillende groottes van geheugen aan elkaar te kunnen koppelen. Of verschillende cores aan elkaar gekoppeld kunnen worden (7800 GTX en een 6800 GT bijvoorbeeld) is niet duidelijk. Het reboot-probleem is in ieder geval wel opgelost. Wie bang is dat alleen nieuwe kaarten deze techniek ondersteunen kan gerust zijn: de features maken deel uit van de 80-serie van de NVIDIA-drivers, waardoor slechts een driverupdate nodig is.

  1.   
    Fawaka-W's avatar

    als je dan 2 kaarten gebruikkt heb je dan ook 2x zo mooi beeld en is je kaart dan ook 2x zo snel als normaal ?
    zoja dan kan dit wel eens goed uitpakken… tis alleen wel een dure grap 2x nieuwste nvidia..

  2.   
    the_supremacy's avatar

    nee, ik dacht van niet. ik heb zo een testresultaat gezien. en als ik goed gekeken heb, scheelt het maar weinig.

  3.   
    gamer1's avatar

    kan je ook gelijk meerdere kaarten aan elkaar koppelen?

  4.   
    Narcist's avatar

    Mooier beeld ligt natuurlijk niet aan je videokaart (maar als je een nieuwe videokaart koopt/krijgt/whatever waarmee je de settings hoger enzo kan zetten…) maar hij wordt wel degelijk een stuk sneller. Niet 200%, maar wel 70-100%. Ligt aan de game die je speelt.

  5.   
    Fredje's avatar

    voor hoeveel 100den euros?

  6.   
    maine's avatar

    ik krijg wel een moederbord die sli ondersteund en de gf 7800gtx sli maar ik hou het bij 1 per kaart 500 euro dus reken maar uit

    graka 500+500 + mobo (met sli ondersteuning van asus) 200…

    1200

    alleen om sli aan te schaffen dan heb je geen cpu kast voeding wat dan ook

  7.   
    the_supremacy's avatar

    zo een 7800gtx kaart koste toch 700€, of was dat voor zo een fanboy-pakket

  8.   
    maine's avatar

    standaart 7800gtx is 499 en gt is 449 euro