“Deze website is compatible met Sony’s PSP”

Wie een PSP heeft gekocht en ook al de online mogelijkheden (lees: browser) heeft geprobeerd, weet dat het bekijken van websites: 1) traag gaat 2) niet prettig lezen is, omdat het scherm eigenlijk nog steeds te klein is.

The PAL Gaming Network (PALGN) uit Australië heeft daarom de eerste ‘PSP-friendly’ website opgezet. De site controleert of er met een PSP wordt gebrowsed en past dan de inhoud aan op het apparaat. Daarmee zou de site leesbaarder moeten zijn dan bijvoorbeeld IGN’s site, die de PSP schijnbaar met een geheugentekort confronteert en GameSpot, die dankzij de advertenties niet weergegeven kan worden. PALGN kan hier worden bezocht.

Het probleem van vervelend browsen met een handheld is overigens niet nieuw. PDA’s, die vaak een scherm van 320×240 hebben, hebben hier ook last van. Hiervoor worden sommige sites ook via een alternatief aangeboden. Een andere mogelijkheid, voor bepaalde apparaten althans, is bijvoorbeeld de Opera-browser, waarvan een speciale versie ontvangen webpagina’s opnieuw opbouwt om ze beter leesbaar te maken. Opera voor de PSP is er helaas nog niet, waardoor de sites op een speciale manier aangeboden dienen te worden.

Of er een PSP-vriendelijke versie van GamersNet komt? Wie weet…

  1.   
    gamer112's avatar

    haha ja messchien wel is wel handig

  2.   
    gamer1's avatar

    ja 😀

  3.   
    Fawaka-W's avatar

    als de psp beetje is verkocht in nederland dan kan het wel 😀 gelijk een DS versie .

  4.   
    Eggie124's avatar

    twerijl je gamed… op de hoogte blijven van de nieuwste snufjes en games 😆 top 😛