Ontwikkeling nieuwe Carmageddon zou stil staan

Volgens bronnen heeft Eidos bekend gemaakt dat de ontwikkeling van de nieuwste telg uit hun meest beruchte franchise stop gezet. Niet duidelijk is of Visual Science de ontwikkeling van Carmageddon volledig stop heeft gezet, of dat Eidos nog een nieuwe ontwikkelaar gaat zoeken.

Volgens bronnen van de Schotse ontwikkelaar is de ontwikkeling van de nieuwe Carmageddon al twee weken geleden stop gezet. In 2003 verscheen de nieuwe Carmageddon op de kalender van SCi bij de presentering van de kwartaalcijfers. De game zou eind dit jaar afmoeten zijn en is daarmee bijna twee jaar in ontwikkeling. Hij zou gepland zijn voor de PC, PS2 en Xbox, alleen kon men toen nog niet weten dat de volgende generatie consoles dan al haar intrede zouden doen. In de tijd dat Carmageddon 2 uit kwam bestonden de voetgangers die tijdwinst opleverden, wanneer ze zo agressief mogelijk overreden werden, nog uit 6 stukken. Met de techniek heden ten dage zou de game waarschijnlijk nog controversiëler worden dan dat deel 2 al was.

Dit zal ongetwijfeld niet de rede zijn van de stopzetting van de productie van de nieuwe Carmageddon. Na Carmageddon 2 kwam tenslotte ook nog een nieuwere, maar minder succesvolle versie uit. Wat de ware toedracht van de annuleren zou zijn weten we nog niet. Zowel Visual Science als Eidos hebben nog niet gereageerd op de geruchten.

  1.   
    gamer112's avatar

    ik hoop niet dat die stop is gezet carmageddon was wel grappig

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    vooral deel 1 vond ik super. de opschudding rond de ouders. echt prachtig.

  3.   
    Lasso's avatar

    Ik kan me herinneren dat rechtsboven in het scherm een filmpje van een echte (!) rijder te zien was die reageerde op botsingen. Megacreatief, dood zonde dat ze dat eruit hebben gehaald.

  4.   
    Xarrot's avatar

    Hmm … die eerste game was wel wat vaag, ben benieuwd 😀