GamePro en PCZone verliezen uitgever

Vroeger was het nog een concurrent van de Power Unlimited, maar hun marktaandeel groeide ten koste van GamePro. Ditzelfde geldt voor PCZone, aangezien IDG, uitgever van beide bladen, heeft besloten de boel op te heffen. Reden hier van is het toenemend aanbod aan informatie via internet dat vaak sneller, maar bovendien gratis wordt aangeboden.

    “We zien de laatste tijd dat steeds meer consumenten hun informatie van internet halen, met name games gerelateerde informatie”, aldus Raimon Gort, algemeen directeur IDG Nederland. “Dit zorgde ervoor dat wij voor onze print activiteiten binnen de divisie IDG Games met exploitatieproblemen te kampen kregen. Zonder enige omhaal: we kregen de bladen gewoon niet op het droge, nadat wij ze twee jaar geleden hadden overgenomen”, aldus Gort.

In september komen van beide bladen het laatste nummer uit. Deze ligt dan tot 1 oktober in de schappen bij de plaatselijke tankstation. Daarna is het definitief over.

  1.   
    Firef0x's avatar

    pczone was (vond ik) toch veel te duur geef mij maar de PU

  2.   
    Lasso's avatar

    PCZone had een heel strak design en ik had echt het idee dat ze wisten waar ze het over hadden. Dat mis ik soms nog wel eens bij andere bladen.

  3.   
    meatball's avatar

    dan kun je altijd de PCGameplay nog lezen, dies ook goedd

  4.   
    Lasso's avatar

    Klopt, is ook helemaal waar wat je zegt. Maar ik heb liever keus. =)

  5.   
    SanMan's avatar

    Ik kocht soms de PCZone maar de PU is veel beter (mijn oordeel)

  6.   
    -Silverblade-'s avatar

    Ik heb de PCzone vanaf nummer4 of 5 gehad. Doodzonde dat ze er nu mee moeten kappen. ‘Echte’ bladen zijn vaak (niet altijd, zie gamersnet) nog altijd professioneler dan internetbladen IMO.

  7.   
    Ariej's avatar

    Ik zelf vind het altijd veel leuker om (p)reviews in een blad te lezen dan op internet, het hoort gewoon zo vind ik!

  8.   
    Fawaka-W's avatar

    wat jammer jou nog meer klanten voor gamersnet (a)

  9.   
    gamer112's avatar

    ja ik den kdat ik ze maar eens koop gamepro vond ik nooit leuk maar pczone wel zaten leukedemo’s bij enzo alleen hun info was veel van internet af gekopieerd maar ik koop gamepro en messchien pczone dan het laaste nummer gewoon messchien alleen gamepro als er veel posters in zitten 😆

  10.   
    Fawaka-W's avatar

    ik kocht alleen de pczone voor de demo cd.
    maar met de komst van ADSL was dat ook niet nodig meer.

  11.   
    gamer112's avatar

    pczone heb ik een tijdje gekocht niet veel voor de demo’s en 1x volgens mij de dvd editie maar ik speelde niet echt meer op me pc meer op me ps2 toen werd het de opm2 werd ook saai toen de pu die is echt leuk

  12.   
    __.=BBQ=.__'s avatar

    Dan kopen we toch voortaan de Playboy, staaan ook reviews en previews van spellen in..:D En d’r staan lekkere wijven in, dus heb je 2vliegen in 1 klap..:D PlayBoy mmmm… 😛

  13.   
    gamer112's avatar

    haha vies jochie dan kijk ik toch liever naar een paar vriendinnen van me dat is leuker dan naar een plaatje kijken

  14.   
    __.=BBQ=.__'s avatar

    Jaaa gaan al jouw vriendinne bloot dan..?