PSP software-update 2.0: browser als speerpunt

Naast een nieuw kleurtje voor bepaalde PSP’s komt er ook een softwareupdate voor alle PSP’s: versie 2.00 zal binnenkort versie 1.5x opvolgen.

Deze update zal op het gebied van foto’s, video’s en draadloze verbindingen het één en ander verbeteren, zoals een mogelijkheid om foto’s met andere PSP’ers te delen, meer beveiliging voor de draadloze verbinding en een bredere implementatie van videocodecs zodat H.264-video ook mooi en snel gespeeld kan worden.

De belangrijkste nieuwe functie is echter de webbrowser, waar Sony dan ook uitgebreid aandacht aan besteedde. Moest men eerst nog Wipeout Pure ‘misbruiken’ om via een ingewikkelde technische omweg op het Internet te kunnen surfen, straks kan men gewoon uit het hoofdmenu voor de browser kiezen. Navigeren gaat met een popup-balk met de standaardfuncties voor browsen (achteruit, vooruit, etc) en URL’s kunnen via een speciaal menu worden ingetoetst. Hierbij helpen speciale sneltoetsen op het scherm om zaken als ‘http://’ direct in te voeren, alsmede een voorspellingsmechanisme dat URL’s af probeert te maken om onnodig onhandig typewerk te elimineren. Voor de verbinding worden de WiFi-functies van de PSP gebruikt, waardoor (expres) onbeveiligde WLAN toegangspoorten of via zelfgemaakte instellingen het (bij voorkeur beveiligde) thuis-WLAN kan worden gebruikt.

De update zal echter waarschijnlijk wel weer een tegenslag betekenen voor de hobbyisten die ondertussen zelf programmaatjes voor de PSP hadden geschreven, omdat Sony dit waarschijnlijk weer zal proberen te blokkeren.

 1.   
  Fawaka-W's avatar

  mooi

  laat de mensen maar lekker betalen voor hun psp software.

  wat ik me afvraag is: er word weinig tot niet gefraudeert met psp games/software.
  en toch is de prijs van de spellen zo hoog.

  terwijl de publishers altijd zeggen: de prijs is zo hoog door illegale kopieen ect.

  hhmmzz..

  ze maken denk ik dikke winst per spel

 2.   
  Lasso's avatar

  Nog niet veel fraude, maar o wee als de 2 gig flash kaartjes goedkoop worden.

 3.   
  gamer112's avatar

  leuke update ik neem alleen de europese psp die zal die update al hebben

 4.   
  killerspons's avatar

  jep ik vraag de europese voor me vierjaardag!