Nog meer Star Wars op trailer Star Wars: Empire At War

Star Wars is en blijft populair. Dat blijkt niet alleen uit de miljoenenomzet van de laatste film, maar ook uit het grote aantal Star Wars games dat de laatste jaren de revu is gepasseerd. Ook dit jaar en volgend jaar zullen er Star Wars games uitkomen.

Er zijn al een aantal games verschenen die gebasseerd waren op de Star Wars films, bijvoorbeeld de game Lego Star Wars, die handig gebruik maakte van de dubbele licentie van Lego en Star Wars. De komende maanden kunnen de strategen uitkijken naar de RTS game Star Wars: Empire at War, van deze game is ook een trailer vrijgegeven. Deze kun je onder andere hier downloaden vanaf WorthPlaying.

Star Wars: Empire At War zal zich afspelen tussen episode 3 en episode 4 in de Star Wars-film. Het verhaal moet een verbinding worden tussen deze twee films, aangezien er toch een aardige tijd tussen zit. Het is de bedoeling om een basis te bouwen, resources te verzamelen, units te maken en upgrades uit te vinden. Het is mogelijk om te spelen als de Rebel Alliance of de Galactic Empire en de grote AT-ST’s zullen aanwezig zijn als units. Maar ook enkele Star Wars helden kunnen ingezet worden en als superunits dienen.

Er wordt gevochten op enkele bekende planeten uit de Star Wars films, waaronder de ijsplaneet Hoth, de woestijnplaneet Tatooine en de thuisplaneet van Yoda, het drassige Dagobah. Daarnaast zullen enkele veldslagen zich ook in de ruimte afspelen, met TIE-fighters en X-Wings. Star Wars: Empire At War is volledig in 3D en kan ook online gespeeld worden met maximaal 8 spelers.

Star Wars: Empire At War staat nu dus gepland voor het voorjaar van 2006 en verschijnt dan exclusief voor de PC.

  1.   
    Ruwan2's avatar

    eigenlijk i8s dit gewoon een soort nieuwe uitgave van Galactic battlegrounds toch?

  2.   
    Narcist's avatar

    Het genre is hetzelfde, de gameplay wordt heel anders.

  3.   
    Prince's avatar

    Volgens Gamekings wél een goede RTS van Lucasarts.

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    ja het is met C&C engine
    dat kan nauwlijks mislukken