Gamersnet.nl

Nieuw gamingtoetsenbord op komst

Cherry en Raptor, respectievelijk producten van toetsenborden en gamingmuizen, hebben besloten samen de Raptor-Gaming K1 op de markt te gaan zetten.

De Raptor-Gaming K1 is een toetsenbord speciaal ontworpen voor gamers. Aan de buitenkant valt vooral de aparte plaatsing van het numerieke gedeelte, de pijltjestoetsen en het ontbreken van het blok Home/PageDown op. Ook is er een geïntegreerde USB 1.1 hub in het toetsenbord verwerkt, waar je bijvoorbeeld een game controller op kunt aansluiten, maar ook een memory stick of iets dergelijks.

Het is mogelijk om acht toetsen te vervangen door fluoriserende toetsen, die tot 12 uur licht zouden moeten geven. Volgens de fabrikanten is dat erg handig om in het donker toch goed te kunnen gamen. Een andere accessoire bestaat uit acht beugeltjes die verhinderen om bepaalde toetsen in te drukken. Dat is dan weer handig om ervoor te zorgen dat je tijdens het gamen bepaalde toetsen niet per ongeluk indrukt.

Tot zover is er aan de buitenkant nog niet echt veel spannends te vinden, wat het gamen zoveel beter moet maken. Het is de binnenkant die dat zou moeten doen: door het gebruik van speciale veren achter de toetsen en gouden contacten zouden tot 30% snellere aanslagen mogelijk moeten zijn. Voor gamers (waarschijnlijk vooral FPS- en MMO-spelers) zou dat een voordeel ten opzichte van de concurrentie moeten geven.

Allemaal leuk en aardig, maar dit toetsenbord gaat wel zo’n 140 euro’s kosten zodra het in de winkels komt te liggen. Dat moet eind deze maand al gebeuren. Gelukkig is de houdbaarheidsdatum met de prijs mee omhoog gegaan: het bord moet zo’n 50 miljoen toetsaanslagen meegaan. Ter vergelijking: normale borden gaan zo’n 5 tot 20 miljoen toetsaanslagen mee.