Gamersnet.nl

Rockstar in de problemen door minigame in GTA San Andreas

De laatste week was er in de Verenigde Staten flink wat commotie rondom GTA San Andreas. Dit vanwege de zogenaamde hot-coffee mod. Met deze mod kon de speler met CJ een seks-minigame spelen met Denise, de vriendin van CJ in Los Santos. In de minigame moest je door verschillende standjes te proberen de statisfactory bar op het maximum proberen te krijgen. Deze mod schokte de Verenigde Staten zo erg, dat zelfs senator Hillary Clinton zich ermee bemoeide en erop stond dat GTA San Andreas een Adults Only rating zou krijgen.

De maker van de hot-coffee mod beweerde dat hij slechts enkele verborgen scènes ontgrendeld en speelbaar gemaakt had. Rockstar wuifde deze beschuldigingen aanvankelijk weg, en verkondigde dat de modmaker de minigame zelf aan het spel had toegevoegd. Echter, de minigame is op de Playstation 2 versie ook te spelen. Doordat de PS2 versie verschenen is op een DVD die niet gemod kan worden, betekent dit dat Rockstar de minigame zelf in het spel heeft gestopt. Via een cheat kan de minigame ook op de Playstation 2 gespeeld worden.

Welke consequenties dit voor Rockstar en GTA San Andreas zal hebben is nog niet bekend. Het Entertainment and Software Ratings Board, dat eerder al een onderzoek startte naar de mod, zal zich verder over deze zaak buigen. Tot de mogelijke straffen behoren een forse geldboete voor Rockstar en een Adults Only rating voor het spel.