Gamersnet.nl

Geist heeft de gouden status bereikt

Jawel, de first person shooter Geist, exclusief voor de Nintendo Gamecube, heeft recentelijk de ‘gold status’ bereikt. Dat wil zeggen dat de game wat betreft ontwikkeling helemaal af is en klaar is voor distributie. Alles ligt mooi op schema, verdere vertragingen zal de game waarschijnlijk niet oplopen. In Amerika zal de game volgende maand al in de winkels liggen, maar hier in Europa zal men nog twee maanden langer moeten wachten. De game ligt hier namelijk pas ergens in oktober in de schappen.

In Geist vervult speler de rol van een federaal agent die in een geest is veranderd nadat hij om het leven is gekomen. Het spel speelt zich grotendeels af in een mysterieus bedrijvencomplex en stelt de speler in staat om in geestvorm door de gangen en kamers van het complex te struinen. Alles wat je op je pad tegenkomt kun je overnemen, zowel levende als levenloze objecten (bijvoorbeeld muizen en mensen). Op deze manier dien je te overleven en de duistere praktijken die zich in het complex afspelen op te lossen.

Geist is voor de Gamecube-bezitters een game die die ze in de gaten moeten houden, zeker aangezien het aanbod voor de Gamecube de komende tijd wat karig is en dit een van de betere titels is die binnenkort hier in de winkels ligt. Uiteraard houden wij je op de hoogte als er meer over de game bekend wordt en kun je als het zover is de review lezen op Gamersnet.