Gamersnet.nl

Man in Groot-Brittanië opgepakt

Al tijdenlang wordt het modden van consoles gedoogd. Officieel is het verboden, maar nooit wordt er glashard opgetreden door de overheid. In Groot-Brittanië komt daar verandering in. Een 22-jarige man is daar namelijk veroordeeld voor het illegaal modden van meerdere Xbox-consoles. De Xbox’en waren uitgerust met 80 voorgeïnstalleerde games op een harde schijf van 200 Gigabyte en werden via zijn website verkocht voor de prijs van 380 Engelse ponden.

De man werd door een rechtbank in Wales schuldig bevonden aan het niet in acht nemen van de copyright die rust op de Xbox. Zijn straf: een taakstraf van 140 uur en een boete van 750 pond. Volgens ELSPA is dit een grote stap in de goede richting:

    “This case sets a major precedent which marks a milestone in the fight against piracy,” said Michael Rawlinson, ELSPAs deputy director general. “It sends a clear message to anyone tempted to become involved in chipping consoles that this is a criminal offence and will be dealt with accordingly.
    The modification of consoles is an activity that ELSPA’s anti-piracy team is prioritising. It is encouraging to see the UKcourts do the same.”