Gamersnet.nl

Gamers hebben een snel(ler) reactievermogen

Wetenschappers doen soms onderzoek naar de raarste dingen, zo blijkt ook nu. Deze wetenschappers gingen testen of gamers dingen die zij zochten, zoals auto sleutels, mobiele telefoons en dergelijke, sneller konden vinden dan non-gamers.

De experimenten werden op scholen gehouden. De wetenschappers merkten op dat gamers sneller dingen konden vinden op een druk computerscherm dan ‘stuudjes’. De hersenen van een gamer gebruiken geen andere zoekstrategie, maar ze zijn gewoon sneller.

In real-life hebben de gamers echter niet zo’n grote voorsprong, slechts een paar honderdste. Toch kan dit volgens de wetenschappers bijvoorbeeld het verschil maken tussen crashen met een auto of slechts lichte schade oplopen.

Gamers worden er veel van beschuldigd dat zij zich te veel laten beïnvloeden door games, waardoor ze slechte dingen gaan doen. Volgens de wetenschappers is dit niet slecht, maar ook niet goed.

Gamers hebben dus een sneller reactievermogen, dat is bewezen. Nu maar hopen dat gamen in de toekomst nog meer positief op de kaart wordt gezet.