Re-spin van ATi’s R520

Hoewel NVIDIA hoogstwaarschijnlijk deze maand met haar nieuwste vlaggeschip, de GeForce 7800 GTX komt, is het niet echt duidelijk wat concurrent ATi nu precies gaat doen. Het antwoord op de G70, waar de GeForce 7800 GTX van gebruik maakt, is ATi’s R520. Deze chip is ‘volgens een bron dicht bij ATi’ echter nog niet in (massa)productie genomen, maar bezig met een re-spin.

Tijdens een re-spin wordt het ontwerp van een chip nog eens kritisch bekeken om te kijken wat er te verbeteren valt. Volgens de bron is de chip dan ook functioneel af, maar wil men bij ATi de zogenaamde yields verbeteren. Dit proces kan soms enkele miljoene kosten, maar kan er verder voor zorgen dat uit één wafer meer chips dan voorheen kunnen worden gehaald, wat dan weer heel veel (geld) kan opleveren.

Verder wordt er gespeculeerd dat ATi bezig is met een afwachtspelletje: even afwachten wat NVIDIA op de markt zet en dan op het laatste moment nog even de R520 aanpassen om een soort G70-killer uit te brengen.

Of de vermeende launch van 26 juli gehaald wordt en of er dan ook al kaarten met de R520-chip zijn, is nu al helemaal niet duidelijk meer.

  1.   
    the_supremacy's avatar

    deze 2 fabricanten hebben echt oorlog 😛

  2.   
    meatball's avatar

    Deze kaarten zullen wel goed duur zijn denk ik 👿 😥

  3.   
    Digital Rocker's avatar

    @ meatball.

    Ja die worden duur, maar dan worden de 6800’s weer goedkoper. En dat zijn ook al keigoeie kaarten!

  4.   
    gamer112's avatar

    ja je moet niet gelijk het nieuwste kopen je kan dan wel een tijd vooruit maar het is wel ontiegelijk duur daarom houd ik het ook lekker bij een console