Resident Evil 4 maarliefst 500.000 keer over de toonbank

De grote zwarte ‘M’ op het hoesje van Resident Evil 4 heeft de consumenten blijkbaar niet afgeschrokken. Capcom is namelijk verheugt ons mee te kunnen delen dat er maarliefst 500.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Het betreft hier alleen nog maar de cijfers van Noord Amerika. De Playstation2 versie komt later dit jaar nog, waardoor Capcom op nog meer sells kan rekenen. Well done, Capcom.


Resident Evil 4 zal het horrorgenre naar een nog hoger niveau tillen door een nieuwe besturingsmethode en een nieuw camera systeem dat nog niet eerder in een Resident Evil game is gebruikt. De vastgestelde camerapunten komen niet meer voor want de camera zal de speler volgen op schouderhoogte zodat er een nog realistischer beeld mogelijk is. Ook is het richt- en schietsysteem sterk verbeterd.
Acties en moves kunnen nu met een knop worden uitgevoerd en als de speler snel genoeg reageert op aanwijzingen in het spel kunnen er nog moeilijkere bewegingen, sprongen en dergelijke worden uitgevoerd. De vijanden in het spel zijn nog griezeliger geworden en zullen je mede door het vernieuwde camerasysteem nog meer de stuipen op het lijf jagen. Je kunt ze immers minder goed aan zien komen door de positie van de camera. Dit alles draagt bij tot een nog beklemmender sfeer.

  1.   
    gamer112's avatar

    dat spel is daar nou wel platinum denk ik