Warcraft III cheaters geband

Blizzard, de maker van onder andere de Warcraft franchise, is al geruime tijd bezig met een grote cheater-schoonmaak. Zo heeft de ontwikkelaar deze week namelijk 53.928 cheaters permanent geband van hun online gaming service (Battle.net) door hun accounts af te sluiten. Dit betekent dat de betreffende cheaters een nieuwe online identiteit aan moeten maken en hun rang helemaal opnieuw op moeten bouwen.

Naast het afsluiten van de vele cheater-accounts heeft Blizzard ook nog 8.168 CD-keys voor een maand onbruikbaar gemaakt. Dit betekent dat men een maand niet meer met Warcraft III online kan spelen in de ladder, tenzij men een een nieuwe kopie in de winkel koopt en dus een nieuwe CD-key neemt. Als men meerdere malen in overtreding is, wordt de CD-key voorgoed onbruikbaar gemaakt. Tot nu toe zijn dat er al 3.331.

Niet alleen bij Warcraft III, maar ook voor andere games van Blizzard moeten cheaters oppassen dat hun account niet permanent wordt afgesloten door Blizzard. Zo zijn er ook al vele cheaters geband bij de populaire MMORPG World of Warcraft. Blizzard heeft wel eerder een dergelijke cheater-schoonmaak gehouden, wat tot gevolg heeft dat er al duizenden accounts van spelers van Warcraft en Starcraft permanent zijn afgesloten. Net goed voor deze mensen, want online cheaten verziekt het spelplezier voor iedereen.

  1.   
    d@nny's avatar

    Dat dit allemaal nodig is wat zijn dat dan voor n00bs 👿

  2.   
    Asilaydying_Johny's avatar

    jezus man wat een noobs je ga toch niet cheaten…
    dan is er geen zak meer aan… 😕

  3.   
    solid_snake's avatar

    goed dat ze verbanne zijn vuile kut cheaters echt triest als je gaat cheaten ! LEKKER VOOOR ZEEEEEEE!!!!!!! 😛 😛

  4.   
    nEels's avatar

    Je hebt altijd mensen die erop kicken een potje te verzieken door middel van wallhacks, speedhacks, noem ’t maar op.

  5.   
    sandertje's avatar

    Beter dat ze gebanned zijn. Dat is maar goed ook, ik heb echt een hekel al zit ik online te gamen en ik schiet drie head shots en diegene is nog niet dood. ‘K hoop dat ze dat bij meer spellen gaan doen aangezien ik Warcraft niet speel.

  6.   
    Nirusu's avatar

    En terecht.

  7.   
    Krizzle's avatar

    Hoewel er nog steeds mensen zijn bij spellen die niet cheaten maar wel iritant doen (zoals als je een game hebt gestart en iedereen accept heeft omdat het eerlijk is, en dat ze er dan uit gaan zodat de teams niet meer eerlijk zijn). Maarja, niet meer (zoveel) cheaters is ook al een voordeel.

  8.   
    gamer112's avatar

    kijk je bent geen noob als je cheat het is ook wel eens leuk maar je moet niet online cheaten dan ben je een noob en dan verziek je het voor iedereen

  9.   
    Krizzle's avatar

    Ja, in singleplayer is het nog wel leuk om te cheaten soms. Dikke wapens krijgen ofzoiets, maar online is het echt zwak.

  10.   
    cube_freak_cj's avatar

    cheaten is zooo zielig, dat is gwoon niet tegen je verlies kunne en dan maar n oplossing vinden, zowiezo hou ik het op GUILDWARS, ja mensen, ik snap nog steeds niet warom ik niks van guildwars hier vind, maar dat is serieus een spel die je niet mag missen! 😛
    en daar nog geen 1 cheater gezien!