E3 ook als protestplaats gebruikt

De E3 was een gigantisch festijn met aankondigingen van veel nieuwe games en presentaties van langverwachte games en consoles. Toch was er een groep aanwezigen die zich daar niet mee bezighield: die wilde via protest aandacht voor hun situatie.

Zij vinden namelijk dat ze veel te weinig betaald krijgen voor hun werk. Het betalingsmodel dat gebruikt wordt is dat van reclames en dergelijke, wat voorheen goed was. Sinds 1993 zijn er al stemacteurs gebruikt, maar sinds kort leveren games zoveel op, dat het in hun ogen oneerlijk is om via het huidige systeem betaald te worden.

Anderen zijn weer van mening dat het niet echt uitmaakt of een professionele acteur of zomaar iemand de stem van een karakter in een game inspreekt. Gamers zouden daar niet op letten. Verder zijn de stemacteurs die protesteren bij een bond aangesloten en zou het eenvoudig zijn voor ontwikkelaars om een stemacteur te kiezen die niet bij een bond is aangesloten.

Hoe dan ook, dit is wat je ook gemist hebt als je vorige week niet bij de E3 aanwezig kon zijn:

  1.   
    nEels's avatar

    Haha, wat een trieste mensen zeg.

  2.   
    LiQuiD's avatar

    Aanstellers.. 🙄

  3.   
    The Christ's avatar

    Toch het E3 😮

  4.   
    Tha Duck's avatar

    “Oh nee, help ons toch! We verdienen slechts $80.000,- per jaar!”

  5.   
    gamer112's avatar

    ja idd ze verdienen genoeg wat zeuren ze ze verdienen meer dan een normaal mens die gewoon werkt willen ze nog rijker worden is altijd leuk maar als je genoeg verdiend lekker boeiend dan ga jedat toch niet doen

  6.   
    Migwel's avatar

    Vooroordelen vooroordelen! Deze mensen hebben goed recht om te protesteren, en wij weten niks van het salaris van deze mensen af.

  7.   
    the_supremacy's avatar

    ja, ik ben het helemaal eens met Migwel

  8.   
    Janos's avatar

    Games wordne nu al voor 70 euro verkocht. Straks voor rond de 90, en dan verdienen ze nog niet genoeg? Moeten games eerst 200 euro gaan kosten voordat ze tevredne zijn.

  9.   
    Recon's avatar

    Kijk ook hoe dik die lui zijn. Ze verdienen zo te zien wel genoeg om 12 maaltijden per dag te eten. Maar ik denk dat het protest groter zal zijn van mensen die er tégen zijn dan die dikke debielen die zeuren dat ze niet genoeg verdienen. Stelletje gekken … 🙄

  10.   
    gamer112's avatar

    ja idd ze zien er wel uit of ze een paar keer per dag naar de mac gaan maar de spellen zijn al duur genoeg als de next-gen spellen duurder worden € 90,- koop ik geen eens een nieuwe console meer dan wacht ik toch die omgebouwd kan worden

  11.   
    Onweersub's avatar

    Als ze een paar x per dag naar de mac zouden gaan dan stonden ze daar nu niet zo..zie ook de film : Supersize Me!

    Die kerel gaat 3 x per dag naar de mac een maand lang en komt er niet best van.. 😉 Maarja..die lui moeten maar zelf weten of ze protesteren, ik heb toch het idee dat het niet veel helpt..