Ontwikkelaar Factor 5 laat Xbox 360 vallen

Julian Eggebrecht, president van ontwikkelaar Factor 5, onder andere verantwoordelijk voor games als Star Wars Roque Leader en Rebel Strike, heeft aangekondigd dat zijn ontwikkelteam zich niet langer bezig gaat houden met het ontwikkelen van games voor de Xbox 360. Sterker nog, men gaat zich met name bezig houden met het ontwikkelen voor de Playstation 3. Het bedrijf, gevestigd in San Rafael, Californie, had eerder al aangegeven dat men zich niet meer alleen op de Nintendo Gamecube ging storten, maar dat met name de next-gen consoles in hun aandachtsveld liggen.

Het is op zich een verrassende zet van factor 5 want juist zij zijn zeer nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van de XNA Development Tools en waren daar als een van de eersten bij.

Eggebrecht:

“The choice boiled down to performance. My company has worked with Microsoft’s Xbox 360, but found PlayStation 3’s 3.2GHz Cell chip offered more processing power. The additional performance allows the gang at Factor 5 to more easily simulate the real world for a better game experience.”

  1.   
    gamer112's avatar

    haha weer een nederlaag voor microsoft

  2.   
    crusher's avatar

    hou je scores bij ? ๐Ÿ™„

  3.   
    gamer112's avatar

    nee ik niet maar omdat de ps3 krachtiger is als de xbox 360 nu werkt dit bedrijf niet meer met de xbox 360 ben benieuwd wat ze over gaan houden als het zo door gaat

  4.   
    Lasso's avatar

    Domme zet.

  5.   
    Digital Rocker's avatar

    IDD domme zet.

    En gamer112 beetje kansloos om alles van xbox uit te schelden, nix beters te doen ofzo?

  6.   
    Migwel's avatar

    Dit is nou niet bepaald een developing bedrijf waar de xbox totaal onafhankelijk van zal zijn ๐Ÿ™„

  7.   
    Janos's avatar

    LoL, gamer mensen zoals jou zijn normaal mijn aandahct niet waard. maar toch even 1 keer; niemand heeft behoefte aan kleine kut kindjes die bovendien nog eens op consoles bashen.

    Fanboy.

  8.   
    Gast's avatar

    YES! ๐Ÿ˜›
    Kan ik in ieder geval Star Wars spellen op me ps spelen. ๐Ÿ˜›

  9.   
    martijn008's avatar

    zie je, micsoft met hun gaybox zuigen gewoon. En nee ik ben geen fanboy, maar bill doet ook altijd zo dom over sony en ninty ๐Ÿ˜›
    boontje komt om zun loontje ๐Ÿ˜€

  10.   
    Migwel's avatar

    Waar komen al die gastjes toch steeds vandaan? ๐Ÿ˜ก

  11.   
    Tha Duck's avatar

    Ach, ze zijn net zo gauw weer geband hoor. Maak je daar maar niet druk om. ๐Ÿ˜‰

    Wat het nieuwsbericht betreft met betrekking tot de kracht van de console: het krachtsverschil tussen de Xbox 360 en PS3 is miniem. Het krachtsverschil tussen de Xbox en de PS2 was vrij groot. Toch is Factor 5 ook nog bij de PS2 gebleven, ondanks de mindere kracht. Er zijn dus andere redenen voor dit feit dan het argument dat de Xbox 360 niet sterk genoeg zou zijn.

  12.   
    Onweersub's avatar

    Ja, bijvoorbeeld de marketing van de PS3 of de relatie met Sony.. ๐Ÿ˜‰

  13.   
    gamer112's avatar

    hey Janos ik ben geen sony fanboy ik heb een ps2 en een xbox maar het viel me gewoon op deze laat xbox 360 vallen nog een paar

  14.   
    Prince's avatar

    Zoals?

  15.   
    Migwel's avatar

    Nou Tha Duck, wat dacht je van geld. ๐Ÿ˜‰ Sony zag kennelijk wel iets in de developer en microsoft minder. Sony zal dus wel een bod hebben gedaan waar microsoft niet bereid was boven te gaan. It’s that simple!