Officiële aankondiging en screenshots van Alan Wake

Hadden we aan het begin van de maand al het nieuws dat Remedy Entertainment (o.a. de makers van Max Payne serie) bekend maakte bezig te zijn met een nieuwe thriller-actie game genaamd Alan Wake, vandaag is deze game officieel bekend gemaakt op de E3. Hierbij werden er ook een aantal screenshots vrijgegeven, die kun je hieronder bekijken.

Alan Wake is een psychologische actie-thriller, dit is voor games een nieuw genre en laat film en game zo weer een stap dichter tot elkaar komen. De game speelt zich af in een typisch Amerikaans dorpje in de staat Washington. De speler stapt in de schoenen van Alan Wake, een succesvolle schrijver van horror-boeken. De beste man is bezig met het schrijven van een nieuw boek over zijn meest afschuwelijke nachtmerries, in de game worden de nachtmerries natuurlijk werkelijkheid en moet Alan zich hier uit zien te redden.

Net als de vorige titels van Remedy Entertainment zal ook Alan Wake steunen op een sterke verhaallijn en een bijpassende sfeer. Het gebruik van licht zal een belangrijke rol in de gameplay spelen. Remedy heeft speciaal voor deze titel een nieuwe techniek ontwikkeld die de gameplay in de game moet ondersteunen en de grafische details naar een hoger level zal tillen.

Alan Wake is momenteel in ontwikkeling voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC, een releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    nEels's avatar

    De screens zijn vanwege hun rare formaat een tikkie vervormd.

  2.   
    rensdeman2's avatar

    spannend

  3.   
    Baklap's avatar

    Ik dacht al Neels, nieuwste rage, ei-hoofden? 😛

  4.   
    LiQuiD's avatar

    Lijkt me best leuk spelletje 😛

  5.   
    Onweersub's avatar

    Wordt het meer een adventure of actiegame..? Naja..hoe dan ook de screens zien er wel vet uit ..!!

  6.   
    Daodan's avatar

    Ik weet niet precies wat het is, maar de screens zien er iig wel goed uit!