Gamersnet.nl

Indrukwekkende screenshots van Age of Empires III

Het RTS-genre zal dit jaar ook weer bloeien op de PC, want er komen een aantal veelbelovende titels aan (of zijn al net uit), zo ook Age of Empires III: Age of Discovery. Age of Empires III is de nieuwste in een succesvolle franchise, vooral Age of Empires II was destijds een belangrijke titel voor het RTS-genre, zal deeltje III net zo goed zijn en net zo veel kunnen toevoegen aan dit genre als zijn voorganger? De tijd zal het ons leren, zie hieronder in ieder geval de vijf nieuwe screenshots.

Age of Empires III: Age of Discovery zal zich afspelen rond 1500 en in de singleplayercampaign doorgaan tot 1850. De ontdekking van Amerika staat in de game centraal en je zult kunnen spelen met 8 verschillende volken, waarvan de Britten, Fransen en Spanjaarden al bevestigd zijn. Misschien komen daar de indianen, Portugezen of Hollanders bij?

Grafisch is de game dik in orde, zoals al op de verschillende screens te zien was. Zo zal het spel volledig in 3D zijn en wordt de Havoc engine gebruikt die ook al in Half-Life 2 zat voor levensechte physics.

Daarnaast zal de online multiplayer ook van de partij zijn met hele nieuwe verbeteringen volgens Ensemble, het resources systeem zal verbeterd zijn en heb je in Europa een thuisstad die je ook kunt besturen om bijvoorbeeld versterkingen richting Amerika te sturen.

Age of Empires III: Age of Discovery verschijnt eind 2005 voor de PC.

[SCREENSHOTS]