Een dagje Retro Gamen in Utrecht

Als echte gamer zit je niet de hele dag alleen maar de nieuwste games te spelen, je wilt ook graag weten waar dat allemaal vandaan komt. Goed nieuws: op de Culturele Zondag (22 mei) kun je in Utrecht tussen 13:00 uur en 16:00 uur terecht in het Universiteitsmuseum in Utrecht.

Je kunt daar dan gaan retro gamen, op een antieke Mac, Commodore 64 en een oude IBM-computer, waarop games als Pac-Man, Pong, Space Junky, Shufflepuck, Café, Nibbles en één van de eerste Prince of Persia’s draaien. Allemaal hebben ze gemeen dat ze eind jaren ’70 of begin jaren ’80 van de vorige eeuw verschenen.

Naast Retro Gamen is er ook de tentoonstelling FF terugspoelen, waarin 100 jaar ‘nieuwe’ media getoond worden. Zaken als film, televisie, radio en telefoon komen langs en dan natuurlijk niet alleen in de vorm die je tegenwoordig ook bij de MediaMarkt kunt vinden. Ook hun invloed wordt duidelijker gemaakt. Zelf kun je ook media maken, door een filmpje op te nemen waarin je wat verteld over je favoriete mobieltje of televisieprogramma.

Bezoekers tussen de 13 en 18 jaar kunnen op 22 mei gratis naar het Universiteitsmuseum, bezoekers met een mobiele telefoon zwaarder dan 150 gram mogen gratis naar FF terugspoelen. Het Universiteitsmuseum is te vinden aan de Lange Nieuwstraat 106 in Utrecht en is bereikbaar met bus 2 vanaf Centraal Station.

 1.   
  Klaasvaak's avatar

  grappig idee…

 2.   
  Stefan.'s avatar

  voor mijn tijd, de meeste titels zeggen mij helemaal niets

 3.   
  gamer112's avatar

  het is wel grappig ja maar niet voor de hele tijd het is wel even leuk om op die oude consoles effe tespelen

 4.   
  LiQuiD's avatar

  mij lijkt het niks ik houd het tog liever bij de spellen van deze tijd 😆