Al Pacino verleent gelijkenis aan Vivendi’s Scarface

Vivendi Universal Games kondigt vandaag aan dat verschillende topacteurs hun uiterlijk en stem zullen lenen aan de gameversie van Hollywoods onderwereld-meesterwerk, Scarface. Acteur Al Pacino heeft zijn gelijkenis al ter beschikking heeft gesteld voor de game, zijn stem echter niet. Andere acteurs uit de cast van de oorspronkelijke Scarface-film die aan de game meewerken zijn Steven Bauer en Robert Loggia (respectievelijk de rollen van Manny Ray en Frank Lopez), de komieken Jay Mohr en Cheech Marin, en de acteurs James Woods, Miguel Sandoval, Robert Davi, Michael Rappaport en Michael York. Niet de minste namen die je kunt hebben.

    “Al Pacino heeft het personage Tony Montana in de film heel krachtig neergezet. Het gebruik van zijn gelijkenis is wat de Scarface-game zo’n geloofwaardige sfeer meegeeft,” zegt Cindy Cook, hoofd strategie en marketing van VU Games. “We zijn ook erg verheugd over het feit dat andere toptalenten hun medewerking hebben verleend aan Scarface: The World is Yours. Hun inbreng voegt nog meer authenticiteit en diepte toe aan de personages van de game.”

De verhaallijn die je volgt in de Scarface-videogame begint bij de schietpartij in de eindscène van de film en richt zich op de vraag ‘wat zou er gebeurd zijn als Tony was blijven leven?’. De actie speelt zich af op de broeierige, vaak gewelddadige straten van Miami en op verschillende relaxte eilanden in het Caribische gebied. Je moet met louche en gevaarlijke figuren in zee gaan om informatie te verzamelen, deals te sluiten, smokkelwaar te leveren en rivalen en de DEA te ontwijken in een poging je ingestorte imperium weer op te bouwen.

Scarface: The World is Yours wordt dit najaar uitgebracht. De game zal voor het eerst te zien zijn op de Electronics Entertainment Expo in Los Angeles op 18 mei. De game komt op Playstion, Xbox en PC uit en zal recht tegenover EA’s The Godfather komen te staan.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren